Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Karviná v očekávaném šlágru udolala Plzeň a osamostatnila se v extraligovém čele

Atraktivní předehrávkou mezi Karvinou a Plzní odstartovalo 11. kolo nejvyšší soutěže házenkářů. Slezané i Západočeši měli totiž před utkáním 18 bodů a dělili se o vedení v tabulce. Osamostatnění v čele se podařilo domácímu mužstvu, které zvítězilo 33:32. Nejlepším možným způsobem tak zareagovalo na první porážku v sezoně od Lovosic z minulého kola.

První reprízu květnové finálové série rozehráli lépe obhájci titulu z Plzně. V prvním poločase byli až v pětibrankovém vedení (9:4) a ještě ve 35. minutě měli po přesném zásahu svého nejlepšího kanonýra Tomáše Nejdla k dobru čtyři góly (22:18).

Přesto Karvinští vyrovnali a vynutili si dramatickou koncovku, ve které vstřelili poslední dvě branky zápasu. Vítězná trefa nejlepšího střelce soutěže Vojtěcha Patzela, autora 11 gólů, znamenala vůbec první vedení Baníku v utkání.

"Po prohře v Lovosicích jsme potřebovali zabrat a zapomenout na ni. Vydrželi jsme s Plzní celý zápas, po středečním poháru a jednodenní regeneraci to v nabitém kalendáři nebyla sranda. O to víc si vítězství cením," citoval Deník Patzela.

"Bylo vidět, že hrají první dva týmy v tabulce. Byl to výborný duel s nasazením na obou stranách a Karviná holt lépe zvládla závěr. Bod bychom si určitě zasloužili. Po takovém průběhu porážka mrzí," řekl plzeňský trenér Petr Štochl.

Lovosice vytěžily maximální počet čtyř bodů ze dvou utkání proti elitním týmům za sebou. Před týdnem Lovci uštědřili první porážku v sezoně Karviné a dnes zdolali Nové Veselí, které v sezoně porazilo mimo jiné mistrovskou Plzeň. Rozhodující gól dnešního zápasu vstřelil tři minuty před koncem Josef Jonáš, hosté poté navzdory střeleckým příležitostem domácích nejtěsnější náskok udrželi.

Nové Veselí a Zubří ztrácejí na třetí Lovosice dva body, mají ale zápas k dobru. Zubří se posunulo na čtvrté místo díky výhře o tři góly nad Kopřivnicí, kterou podpořil devíti góly tradiční kanonýr Lukáš Mořkovský.

Strabag Rail extraliga házenkářů - 11. kolo:

Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 33:32 (15:18)
Nejvíce branek: V. Patzel 11/3, Solák 7, Fulnek 4 - Nejdl 13, Douda 9/4, Šindelář a Režnický po 3.

KP Brno - Hranice 27:21 (12:11)
Nejvíce branek: Kocich 5/2, Živanov a Burget po 4 - Fulneček 8, Pinkas 4, Plaček 4/1.

Nové Veselí - Lovosice 27:28 (15:13)
Nejvíce branek: Ptáčník 7, Gregorovič 5, Dodica 4 - Motl 7, Kupa 6/2, Trkovský a Malý po 4.

Frýdek-Místek - Maloměřice 38:27 (19:16)
Nejvíce branek: Choleva 9, Petrovský 8/3 - Hlipala 12, Musil a Hliničan po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články