Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karviná v extraligovém taháku těsně porazila Duklu, Plzeň je nadále neporažená

Předehrávka 7. kola extraligy házenkářů jaksepatří. Karviná v domácím prostředí porazila Duklu 29:28. Vítězství udrželi Slezané v dramatické koncovce, když hráli v poli oslabeni o dva hráče. Neporažená zůstává Plzeň, která zdolala Jičín 34:23.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatická koncovka duelu Karviná - Dukla s ohlasy

Domácí Baník vedl po půlhodině hry 13:10 a poločasové vedení během druhé půle navýšil až na šest branek. Dukla však manko stahovala a ze závěru udělala drama. Karvinští nicméně těsné vedení uhájili.

"Jsem hrdý na tým, jak bojoval," zhodnotil domácí trenér Marek Michalisko. Rozladěný ovšem byl z výkonu rozhodčích. "To je až skandální. Vyzývám svaz, aby s tím něco dělali," dodal.

Dukla nad karvinským rivalem vyhrála naposledy v prosinci 2017. Dnes byla blízko alespoň bodu a byť na něj nedosáhla, trenér Daniel Čurda byl na své hráče pyšný.

"Byl to zápas špičkové úrovně. Měl všechno - emoce, góly, zákroky gólmanů, emoce mezi střídačkami. Prohráli jsme o gól, ale hráli jsme až do konce o body a to jsme chtěli," uvedl.

Obhájci extraligového titulu z Plzně vybojovali sedmou výhru doma proti Jičínu, který zdolali bez problémů 34:23. Zasloužili se o to především autor 11 branek Jakub Tonar a také Ondřej Šafránek, který dal o gól méně.

Zubří si dnes poradilo s Brnem 32:24. Kolo zakončí nedělní zápas Frýdku-Místku s Novým Veselím, soutěž pak bude pokračovat až za dva týdny po dvojzápase reprezentace ve Švýcarsku v rámci přípravy na lednové mistrovství Evropy.

Karviná - Dukla Praha 29:28 (13:10)

Nejvíce branek: Chudoba 9/4, Nedoma 6, Monczka 5 - Reichl a Blecha po 5, Patzel 5/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články