Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Karviná srovnala sérii s Lovosicemi, Plzeň zaváhala v Zubří

Karviná zvládla druhé semifinále play-off házenkářské extraligy a Lovosice v domácím prostředí porazila 32:28. Zubří zaskočilo favorizovanou Plzeň 33:30 a obě série jsou vyrovnané 1:1. Třetí duely se hrají v sobotu.

Zatímco úvodní utkání v Lovosicích rozhodli domácí po sedmimetrových hodech, Karviná měla duel před vlastními fanoušky pod kontrolou od úvodu. Po povedeném nástupu se ujala vedení 6:1 a do kabin šla i díky několika skvělým zákrokům čtyřiačtyřicetiletého brankáře Martina Galii se sedmigólovým náskokem.

Lovosice se ve druhé půli dokázaly několikrát dostat na dostřel čtyř branek, Karviná už ale zaváhání v koncovce tak jako v prvním duelu nedovolila. Domácí osmi brankami táhl Jonáš Pazel, nejlepším střelcem Lovců byl s devíti góly Tim Bogdanović.

"Připravovali jsme se na vstup do utkání, ten nám ale bohužel nevyšel. Karviná hrála super zápas, předčila nás v důrazu, koncentraci, disciplíně i kvalitě jeden na jednoho," řekl lovosický trenér Roman Jelínek.

"Byl to strašně podobný zápas jako v Lovosicích. Dobře jsme bránili, dařilo se nám i v útoku. Ve druhé půli jsme lehce škobrtli, ale jinak jsme si to hlídali. Psychická výhoda teď může být na naší straně. Víme, že jsme s nimi sehráli dva dobré zápasy, i když teda závěr toho prvního jsme totálně zpackali," přidal trenér Karviné Michal Brůna.

Zubří doma oplatilo Plzni pondělní porážku o čtyři branky, po vyrovnaném prvním poločase (16:16) utkání v závěrečné desetiminutovce rozhodlo. Desetkrát se trefil Tomáš Mičkal, na druhé straně byl nejlepším střelcem osmibrankový Jan Stehlík.

Vicemistr z Plzně tak po dvanácti vítězstvích za sebou utrpěl první porážku v tomto kalendářním roce. Série je opakováním semifinále z minulé sezony, které Talent tým vyhrál až v rozstřelu rozhodujícího pátého zápasu.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů – 2. zápasy:

Zubří – Talent tým Plzeňského kraje 33:30 (16:16)

Nejvíce branek: Mičkal 10/1, Mazurek 5, Mořkovský, Havran a Bajer po 4 – Stehlík 8/3, Nejdl 7, Douda, Kosteski a Šafránek po 3. Stav série: 1:1.

Karviná – Lovosice 32:28 (21:14)

Nejvíce branek: Patzel 8, Fulnek 6, Solák 6/1 – Bogdanič 9/5, Trkovský 4, Chotěborský, Motl a Malý po 3. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články