Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karviná se vrátila na první místo, duel o čtvrtou příčku zvládla lépe Kopřivnice

V dohrávce 10. kola extraligy házenkářů zvítězila Karviná na palubovce pražské Dukly 28:27 a po těsné výhře se vrátila do čela tabulky před Plzeň. V druhé dohrávce, tentokrát 18. kola, se radovala Kopřivnice po výsledku 25:20 nad Jičínem, čímž se osamostatnila na čtvrté pozici. Třetí je Nové Veselí.

Utkání Dukla Praha – Karviná
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Vyrovnaný duel mezi Duklou a Karvinou trval až do konce utkání. Zatímco ale Pražané vyhráli první poločas o bod, druhá půle vyšla lépe hostům a díky dílčímu úspěchu 15:13 ovládli také zápas. O výhře rozhodl gólem Matěj Nantl sedm sekund před koncem. Karvinští bodově dohnali Plzeň, ale díky vyššímu počtu výher jsou první.

"My jsme měli výborný začátek. Ukázali jsme to dobré z dvojzápasu s Bukureští a dokázali jsme i eliminovat hru Karviné 7 na 6. Bohužel pak jsme úplně vypadli z rytmu a přestali jsme hrát v tlaku všech spojek," zlobil se trenér domácích Daniel Čurda. Mrzel ho i nezvládnutý závěr. "Báli jsme se vystřelit, Karviná se nebála a jejich hráči to na sebe v závěru vzali a šli do střelecké odpovědnosti. Unesli to, my ne."

Je nám líto, video expirovalo.
Karviná vyhrála nad Duklou gólem v posledních sekundách

Kouč Karviné Marek Michalisko ocenil, že zápas zvládli i hráči, kteří nepatří do základní sestavy. "Samozřejmě víme, že je to před play-off a bude se rozhodovat až tam. Dnes nejde ani o ty dva body, ale jde o sebevědomí hráčů, kteří se dostávali méně na plochu, že hrát se dá s každým a všude," řekl Michalisko.

Druhé utkání vypadalo na jednoznačnější záležitost. Kopřivnice vedla v Jičíně po první půlhodině 11:7, ale rozhodující náskok si vypracovala až na začátku druhé půle. Hosté odskočili po třech trefách už na 14:7 a pohodlné vedení v závěru uhlídali, přestože se domácí snažili o zdramatizování. Jičín se ale nakonec zmohl jen na snížení na 20:25 a po porážce klesl na páté místo.

Dohrávky extraligy házenkářů:

10. kolo: Dukla Praha - Karviná 27:28 (14:13)
Nejvíce branek: Reichl 7, Blecha 6, Kastner 6/1 - Jan Užek 6, Monczka 6/1, Chudoba 5.

18. kolo: Jičín - Kopřivnice 20:25 (7:11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články