Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná přehrála Duklu v jejím kutnohorském azylu a je blízko zisku poháru

Mají blíž k zisku Českého poháru, už osmého v historii. Házenkáři Karviné v prvním finálovém duelu proti Dukle Praha zvítězili 29:26. Odvetu bude Baník hostit za týden 22. ledna.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné v prvním finále nakročili k zisku poháru

Dukla při rekonstrukci domovské haly v Ruzyni zvolila pro pohárové finále azyl v kutnohorské sportovní hale Klimeška a téměř celý první poločas se s lídrem extraligy přetahovala o vedení.

Před přestávkou si ale hosté vypracovali třígólové vedení, a třebaže se Pražanům povedlo ještě vyrovnat na 16:16 a pak ještě snížit na rozdíl jediné branky (20:21), před sebe už Karviná soupeře nepustila.

"Klíčem bylo vydržet prvních patnáct dvacet minut, kdy na nás vyvinula Dukla velký tlak. Museli jsme se soustředit na svou hru a nenechat se zlomit," řekla karvinská spojka Dominik Solák. "Nebylo to bez nervů. Mohli jsme odskočit na pět šest gólů, rozhodnout, ale nezvládli jsme to. Dukla se znovu dotáhla. Byl to těžký zápas," dodal.

Baník, úřadující extraligový mistr, dosud získal trofej sedmkrát, naposledy v sezoně 2015/16. Vloni ve finále podlehl Plzni. Dukla usiluje o sedmý primát a první od ročníku 2013/14.

Finále Českého poháru házenkářů - první utkání v Kutné Hoře:

Dukla Praha - Karviná 26:29 (11:13)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články