Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Karviná pošesté v řadě získala házenkářský titul

Zubří - Karvinští házenkáři rozhodli o svém šestém titulu v řadě už ve třetím finálovém utkání, ve kterém v Zubří vyhráli po vypjatém průběhu 24:23 a v celé sérii pak zvítězili 3:0 na zápasy. Zlatý gól dal v 58. minutě ze sedmimetrového hodu nejlepší střelec zápasu Sliwka a nejlepší tým základní části soutěže už nedokázal odpovědět. Hektický závěr se neobešel bez strkanic na hřišti i v hledišti.

První čtvrthodina přinesla sice extrémní tempo a rychlou házenou, ale s tím i spoustu technických chyb. Jako první se trhla Karviná. Na Zubří jako by znovu dolehl stín prvního zápasu, kdy mu vůbec nešly přesilovky. Z výhody proti oslabenému soupeři se v 18. minutě stal spíše zlý sen, v němž Baník třemi trefami otočil stav z 6:7 na 9:7.

Tajným esem kouče Hudečka byl mladík Sliwka, který se nebál vypálit z dálky a rychlými čtyřmi góly po nástupu na palubovku dal hostům slibný náskok 14:11. Střelba ze spojek byla slabinou Valachů. K tomu se přidala i smůla v koncovce, jen do přestávky šestkrát trefili tyč.

Zápasu nechyběl nervy drásající závěr

Zubří se v nástupu do druhého poločasu vrátilo zpátky do hry a vyrovnalo na 16:16. To, co Zubří pracně vybojovalo, vzápětí znehodnotilo vlastními chybami. Karviná po technických proviněních soupeře znovu utekla na 19:17 a 22:20, ale domácí v závěru zmobilizovali síly a výtečnou obranou Slezanům nedovolili takřka deset minut skórovat. Ve strhujícím závěru domácí ztrátu dorovnali, ale za stavu 23:23 přišli v útoku o míč a Mika dostal po faulu na unikajícího Heinze po třetím vyloučení červenou kartu. Sliwka dal navíc z nařízené sedmičky vítěznou branku.

Stav se už nezměnil, i když Zubří bylo poslední půlminutu u balonu i v přesile. Došlo už jen k hromadné roztržce u karvinské střídačky, po níž padla za sražení Pavlíčka další červená karta pro Titkova. Závěrečný trestný hod už Mrkva za záda nepustil a dal pošesté v řadě průchod karvinským oslavám.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články