Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Karviná poprvé doma v Evropském poháru zaváhala, neuspěla ani Dukla

Nezdárný vstup do čtvrtfinálových klání Evropského poháru zaznamenali jak házenkáři Karviné, tak Dukly Praha. Tým z hlavního města neuspěl na hřišti švédského Alingsasu a prohrál 33:39. Mistrovský Baník naopak poprvé v soutěži neuhájil domácí palubovku, když norskému Runar Sandefjord podlehl 31:34. Odvetné duely jsou na programu na příští víkend.

Je nám líto, video expirovalo.
Karviná prohrála úvodní čtvrtfinále EP

Karviná v prvním poločasu na norského rivala nestačila a prohrála o osm branek. S rozjetým soupeřem si domácí dlouho nevěděli rady ani po přestávce a manko narostlo až na jedenáct gólů (18:29).

"Na začátku jsme byli nepochopitelně paralyzovaní. Hráli jsme s velkým respektem. Pokud oni mají rozpočet 50 milionů korun a my 12, tak se to musí projevit," řekl trenér Karviné Michal Brůna.

Domácí obraně dělal největší problémy Martin Lindell, s deseti góly nejlepší střelec zápasu, velké nebezpečí představoval také Christoffer Rambo. "Je naučený takové techniky, která se u leváka téměř nevidí. Obsluhuje všechny hráče, sám je nebezpečný, skoro se ho nedá bránit," všiml si Brůna.

V závěru sice domácí ztrátu i díky dvěma čtyřgólovým šňůrám stáhli až na rozdíl dvou branek, víc se ale soupeři přiblížit nedokázali. "Začali jsme hrát hru sedm na šest, měli jsme nějaké zákroky brankářů, trošku se nám zlepšila obrana. Klukům bych chtěl za druhý poločas poděkovat. Nesložili zbraně a bojovali pro fanoušky," dodal Brůna.

Ani Dukla úvod čtvrtfinálového duelu nezachytila ve svůj prospěch

Favorizovaní Švédové hned ze začátku zápasu Dukle odskočili až na rozdíl devíti gólů. Pražané pak sice šestibrankovou šňůrou manko snížili, po poločase ale i tak prohrávali o pět gólů. Po přestávce dokázal český tým stáhnout maximálně na dvoubrankový rozdíl, blíž se ale nedostal a domácí v závěru svůj náskok opět zvýraznili.

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Johan Nilsson s deseti zásahy. V dresu Dukly dali po sedmi brankách Jiří a Martin Rakouští.

Úvodní čtvrtfinálové utkání Evropského poháru házenkářů:

Karviná – Sandefjord (Nor.) 31:34 (12:20)
Nejvíce branek: Solák 6, Harabiš 6/4, Ptáčník 5 – Lindell 10, Wulvik 7, Rekstad 7/1.

Alingsaas – Dukla Praha 39:33 (21:16)
Nejvíce branek: Nilsson 10, Pedersen 8, Filén 6 – J. Rakouský, M. Rakouský oba 7, Dokoupil 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články