Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Karviná po výhře nad Duklou vede házenkářskou extraligu

Karviná v prvním utkání po restartu extraligy po koronavirové pauze přehrála trápící se Duklu 29:26 a posunula se do čela tabulky. Dosud vedoucí Kopřivnice uhrála v Novém Veselí remízu 24:24 a klesla na třetí místo za Jičín, který vybojoval vítězství 28:27 v Brně.

Házenkáři Dukly Šimůnek a Šůstek brání Moczku z Karviné
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Nejlepšími střelci svých mužstev byli talentovaní bratři Patzelové. Starší Vojtěch nastřílel za Karvinou 12 branek, osmnáctiletý Jonáš se v dresu Dukly trefil sedmkrát.

O osudu zápasu prakticky rozhodl první poločas, který domácí vyhráli 18:9. Hosté v druhé části zabrali, stáhli manko až na dva góly, ale blíž už je Karviná nepustila.

"Nezvládli jsme první poločas. Rozdíl byl enormní, hlavně v tlaku našich spojek, které neměly hloubku. Až ve druhé půli jsme začali hrát rychlou házenou, jakou chceme, byli jsme schopni hrát víc doširoka a spojky se natlačily k obraně. Už to ale nestačilo, první poločas nám to prohrál," řekl České televizi trenér Dukly Daniel Čurda, jenž se se svými svěřenci radoval z výhry jen v prvním kole začátkem září proti Maloměřicím. Poté Pražané třikrát prohráli a dvakrát remizovali.

Trenér Karviné Michal Brůna byl rád za uhájenou výhru. "Po výborném prvním poločasu se nám stal takový malý 'blackoutík'. Bylo to i únavou, protože jsme moc nestřídali. Ale kluci koncovku zvládli a jsem za vítězství rád," řekl Brůna.

Po měsíční herní pauze a bez plnohodnotného tréninku se Jičínu vydařil vstup do zápasu a Brnu rychle odskočil až na sedmibrankový rozdíl.

Úvodní poločas nakonec hosté vyhráli o šest branek, Brno ale po přestávce zlepšeným výkonem v útoku dokázalo duel ještě zdramatizovat.

I díky zákrokům brankáře Konstantinose Gurgumise stáhli manko na jediný gól, Jičín už ale čtvrtou výhru v sezoně nepustil.

Zubří dotáhl k vítězství 39:32 v Lovosicích Lukáš Mořkovský, který nastřílel deset gólů. Hosté tak po třech porážkách v úvodu sezony vyhráli třetí zápas za sebou a v tabulce své soupeře přeskočili.

Maloměřice v úvodu zápasu sváděly s favorizovanou Plzní vyrovnaný boj, domácí ale do poločasu postupně odskočili na rozdíl pěti branek.

Po přestávce manko ve skóre narostlo až na čtrnáct gólů, nakonec Talent zvítězil nad extraligovým nováčkem o jedenáct.

"Byl to poklidný zápas, s výsledkem jsme spokojení," řekl kouč Petr Štochl. Jeho svěřencům se úvod nepovedl, až do 12. minuty byli většinou ve vedení hosté (5:7).

"Neproměňovali jsme vyložené šance, to mohlo souviset i s tím, že se hrálo po dlouhé době. Ale pro mě bylo podstatné, že jsme se do nich dostávali. Neměl jsem žádné velké obavy, že bychom Maloměřicím neodskočili," dodal Štochl.

Výsledky 10. kola extraligy házenkářů

Lovosice - Zubří 32:39 (17:17)
Nejvíce branek: Malý 7, Jonsson 7/1, Trkovský 5 - Mořkovský 10/2, Jurka 8, Hlinka 6.

KP Brno - Jičín 27:28 (10:16)
Nejvíce branek: Sekulič 7, Stein 6/4, Horut 5/2 - Kovařík 8, Dolejš 5/1, Hlava 4.

Nové Veselí - Kopřivnice 24:24 (10:11)
Nejvíce branek: Bartůněk, Kocich a Melichar po 5 - Bukovský 4, Hiraldo, Brito, Donoso a Střelec po 3.

Plzeň - Maloměřice 37:26 (18:13)
Nejvíce branek: Douda 9/1, Tonar 7/2, Režnický 6 - Ipser 6, Jung 4.

Frýdek-Místek - Hranice 24:30 (11:14)
Nejvíce branek: Rajnoha 7, Choleva 5, Chudoba 4 - Magrla 6/2, Čadra 5, Mucha 4.

Karviná - Dukla Praha 29:26 (18:9)
Nejvíce branek: V. Patzel 12/4, Skalický a Solák po 5 - J. Patzel 8, Klíma 6, Šůstek 3/3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články