Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Karviná je zpátky v čele po výhře nad Litovlí, Plzeň přetlačila Frýdek-Místek

Karvinští házenkáři jsou opět v čele extraligové tabulky. Ve 14. kole se dostali o bod před Plzeň díky výhře nad Litovlí 36:25. Západočeši jsou po předchozím těsném triumfu nad Frýdkem-Místkem druzí.

Deset branek nastřílel do litovelské sítě Dominik Solák. Karviná ve srovnání s pronásledovateli odehrála o jeden zápas méně. Litovel je bez bodu poslední.

Tři předchozí utkání 14. kola skončila nejtěsnějším rozdílem, jen Kopřivnice zvítězila v Zubří o dva góly. "Měli jsme 13 technických chyb, s tím se nedá vyhrát," uznal trenér Zubří Dušan Poloz.

Venku uspělo rovněž Nové Veselí, po vítězství 25:24 v Brně mu dál patří třetí místo. V závěru mohl vyrovnat nejlepší domácí střelec Vít Kučera, sedmimetrový hod ale neproměnil. "Dneska určitě vyhrál šťastnější, ne lepší. Neprosadili jsme se na spojkách, tam jsme měli úspěšnost 14/3, jindy jsme na 60 procentech," řekl trenér hostů Pavel Hladík.

Plzeň prohrávala ve vyhroceném duelu v prvním poločase až o tři branky, ale do pauzy manko stáhla na jediný gól. V polovině vyrovnané druhé půle se domácí dostali do vedení a minimální náskok uhájili. Pátý Frýdek-Místek tak v lize po pěti zápasech prohrál.

Jičín promarnil v měření sil s Duklou pětibrankový náskok z prvního poločasu, nicméně o zisk plného počtu bodů nepřišel. Celek z hlavního města sice minutu před koncem vyrovnal na 22:22, ale hosté gólem v poslední sekundě převážili skóre na svou stranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně udolali v závěru Frýdek-Místek

Extraliga házenkářů - 14. kolo:

Dukla Praha - Jičín 22:23 (7:12)

Plzeň - Frýdek-Místek 30:29 (14:15)

Karviná - Litovel 36:25 (19:11)

KP Brno - Nové Veselí 24:25 (12:14)

Zubří - Kopřivnice 29:31 (12:16)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články