Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karviná doma nezaváhala a ve finále si připisuje první důležitou výhru

Úvodní utkání již tradičního českého házenkářského finále mezi Karvinou a Plzní zvládli v prostorách Baníku lépe domácí. Od začátku duelu si nad svými soupeři ze západu Čech vytvořili náskok a ten si udrželi až do konce. Karviná si výhrou 33:28 pohlídala i letošní domácí neporazitelnost a ve finálové sérii na tři vítězné berou první body. Pokud chtějí Talenti letos zkompletovat sbírku o hattrick, musí ve středu sérii srovnat.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné vstoupili do finále výhrou nad Plzní 33:28

Karviná s Plzní spolu hrají finále počtvrté za sebou a poslední dva dohrané ročníky ovládli Západočeši. Vítěz základní části Baník sobotní výhrou potvrdil bilanci v sezoně: i ve čtvrtém vzájemném zápase se z výhry radoval domácí tým.

Karvinští měli skvělý nástup a v 8. minutě vedli 5:0. Plzni se sice podařilo hrozivou ztrátu snížit, zkorigovali na 4:6, ale blíž než na rozdíl dvou gólů se už v utkání soupeři nepřiblížili.

Vedle tradičního střelce Patzela se mohl Baník opřít také o výkon brankáře Petra Mokroše. "Peťa měl dneska dobrý den. Je po nemoci, jsem rád, že to takhle zvládl," řekl trenér vítězů Michal Brůna. Jeho svěřencům také vycházela hra v útoku bez brankáře. "Hra sedm na šest rozhodla. Z toho jsme jim dávali góly a udržovali náskok do konce," dodal.

Nevydařeného úvodu litoval kouč hostů Petr Štochl, podle něhož ale Plzeň naději na obrat měla. "Proti takhle kvalitnímu týmu se ztráta dohání špatně, nicméně dnes to nebyl úplně nejlepší Baník. My tam šance měli, akorát jsme je nevyužili. Celkový pocit je takový, že Karviná utkání mohla odehrát líp a my asi dvakrát tak líp," řekl bývalý vynikající brankář.

Zatímco Karviná prošla předchozími dvěma koly play-off s jedinou porážkou, Plzeň musela proti Brnu i Zubří bojovat do pátého duelu. "Na další otáčení se úplně netěším, ale doufám, že příští zápasy budou mít větší kvalitu a náboj a tři z nich vyhrajeme my," řekl s úsměvem Štochl.

Výsledek finále play-off házenkářské extraligy mužů

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:

Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 33:28 (18:13)

Nejvíce branek: V. Patzel 11/5, Růža 6, Sobol 4 - Linhart 6, Douda 6/1, Režnický 4.

O 3. místo - 1. zápas:

Zubří - Dukla Praha 38:29 (17:17)

Nejvíce branek: Bechný 7/7, Přikryl a Mořkovský po 6 - M. Březina 6, F. Březina a Blecha po 5.

O 5. místo - odveta:

Lovosice - Brno 34:29 (17:13)

Nejvíce branek: Trkovský 11, Kupa 10/4, Motl 4 - Kikanovič 8, Došen 4, Kocich 4/1. První zápas 27:28, páté skončily Lovosice.

Baráž o extraligu - 1. zápas:

Hranice - Strakonice 22:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články