Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kapitán házenkářů Zdráhala míří do Kataru, na rok se upsal Al-Vakrá

Kapitán české házenkářské reprezentace Ondřej Zdráhala mění zaměstnavatele. Sedmatřicetiletý kanonýr a nejlepší střelec předloňského mistrovství Evropy bude působit v Kataru, kde podepsal roční smlouvu s týmem Al-Vakrá.

Kapitán házenkářské reprezentace Ondřej Zdráhala proti Německu
zdroj: Český svaz házené autor: Hana Vrbková

Zdráhala opouští po dvou letech polskou Wislu Plock. "Pro nové angažmá jsem se rozhodl proto, že už nebylo možné spolupracovat se současným trenérem ve Wisle. Ve hře bylo více variant, po delším zvažování jsem zvolil Katar. I proto, že tam působí trenér, jehož znám už delší dobu," uvedl v tiskové zprávě českého svazu Zdráhala.

"Je to velmi ambiciózní tým, který bude chtít hrát o tituly. Celá rodina navíc poznáme novou kulturu, což je něco, co je do života velmi cenné. Právě odlišná kultura a mentalita byly také velkou motivací, proč si vyzkoušet angažmá v Kataru. Děti poznají multikulturní společnost a budou chodit do anglické školy. I pro ně to bude do života velké plus," dodal.

Tým Al-Vakrá leží na okraji metropole Dauhá. "Budeme žít kousek od fotbalového stadionu. Do centra Dauhá je to kousek. Těšíme se na místní kuchyni, vůně  na všechno, co je spojené se životem v pro nás tak cizokrajné zemi," popsal.

Velkou roli v jeho rozhodování sehrálo i to, že se s národním týmem v lednu představí na mistrovství světa v Egyptě. "Angažmá v Kataru by mi mohlo v některých ohledech s přípravou na mistrovství světa pomoci. Podnebí je dost podobné a aklimatizace tak pro mě nebude tolik složitá," zakončil Zdráhala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články