Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jičín vyhrál první finále poháru s Hranicemi o gól

Jičín - První finálové utkání Českého poháru házenkářů skončilo nejtěsnější výhrou domácího Jičína nad Hranicemi 28:27. O tom, který ze soupeřů získá první pohárovou trofej v klubové historii, se rozhodne v neděli 31. března v odvetě na palubovce Hranic.

Utkání Jičín - Hranice
zdroj: ČT sport

Jičínští vítězové základní části extraligy si přenesli dosavadní domácí neporazitelnost z této sezony i do finálové série pohárové soutěže. Od prvních minut si drželi mírný náskok, ale často, když si Hraničtí nevěděli s míčem rady, měl jejich nejlepší střelec v utkání a autor devíti gólů ze hry Stržínek řešení v podobě úspěšné střely.

Tři minuty před přestávkou bylo dokonce vyrovnáno 11:11, ale poslední dva góly prvního poločasu dali opět domácí. Po změně stran šly sice Hranice do vedení 14:13, ale to bylo v utkání poprvé a naposledy.

Deset minut před koncem vedl Jičín už o pět branek 23:18, ale nadějný náskok do odvety neudržel. Třetímu týmu extraligy vyšel mocný finiš podpořený zákroky brankáře Kučerky a na konečný jednobodový rozdíl upravil Galus svojí pátou proměněnou sedmičkou v zápase.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články