Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jičín se ve čtvrtfinále vzepřel Dukle a snížil stav série

Jičín - Házenkáři Jičína porazili ve třetím čtvrtfinále vítěze základní části extraligy Duklu a vynutili si další domácí zápas. Pražané ztratili vyrovnaný duel porážkou o gól 27:28, druhý pokus ukončit sérii a zkompletovat elitní domácí ligové kvarteto budou mít ve čtvrtek od 19:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Jičín porazil Duklu a snížil stav série na 1:2

Pražský klub si musel sérii s Jičínem odložit kvůli úspěšnému tažení evropským Vyzývacím pohárem. V neděli totiž bude hostit v odvetě Bragu a po prohře v Portugalsku o jedinou branku má velkou šanci na další postup.

"Ukázalo se, že bojovat na dvou frontách není tak jednoduché, ale určitě to neberu jako omluvu," konstatoval kouč Dukly Jan Josef. "Jičín podal nadstandardní výkon, dnes jsme si tady nezasloužili vyhrát, vítězství Jičína je v tomto ohledu spravedlivé," dodal.

Výhru Jičína zařídil zejména Dominik Čurda, autor devíti gólů. Vítěznou trefu proměnil Martin Bareš, Dukle pak zbývala minimálně na vyrovnání minuta a 42 vteřin. Ale už neskórovala.

"Věděli jsme, že Dukla bude chtít ukončit sérii, aby měla klid na odvetu Challenge Cupu. Nad vodou nás držel Dominik Čurda, který předvedl famózní výkon. Dávali jsme celkem jednoduché branky, ale věděli jsme, že to tak nebude po celých 60 minut. Přišel strach o vítězství, dostávali jsme jednoduché branky z rychlých protiútoků. Zápas jsme vybojovali silou vůle," řekl trenér Jičína Aleš Babák.

Jičín - Dukla Praha 28:27 (15:11)

Nejvíce branek: Dominik Čurda 9, Loskot 6, Zeman 5 - Sviták 6, Reichl a Kotrč po 5. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články