Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Jícha se ještě jednou objeví na palubovce, v červnu uspořádá exhibici

Ještě jeden návrat na hřiště, navíc v rodné Plzni. Bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha uspořádá v červnu v rámci rozlučky s hráčskou kariérou exhibiční duel za účasti předních světových hvězd. Pětatřicetiletý Jícha se vydá od nové sezony na trenérskou dráhu v německém Kielu, kde bude v pozici asistenta sbírat zkušenosti.

Filip Jícha v dresu Barcelony
zdroj: filipjicha.com

"Ještě je naplánován jeden úplně poslední zápas. Odehraje se 16. června na zimním stadionu v Plzni, kam jsem pozval řadu hráčů, které jsem potkal během své kariéry," řekl Jícha, který loni v říjnu skončil kvůli zdravotním potížím jako hráč Barcelony.

Kvůli rozlučce začal Jícha více trénovat, aby nabral kondici a zápas fyzicky zvládl. "Přijede plno skvělých házenkářů. Bude to pro mě taková oslava. A taky zadostiučinění, protože víceméně všichni mé pozvání přijali, a to mi ukázalo, jak si mě váží," uvedl.

Ve výběru házenkářského světa se objeví mimo jiné dvojnásobní olympijští vítězové a úřadující mistři světa Daniel Narcisse a Thierry Omeyer z Francie, někdejší švédská hvězda Stefan Lövgren či islandský kanonýr Gudjón Valur Sigurdsson.

Jícha bude od léta působit v Kielu v roli asistenta hlavního kouče Alfreda Gislasona a studovat trenérskou A licenci. S klubem podepsal smlouvu na tři roky a očekává, že v příštím roce dlouholetého kouče nahradí. V dresu THW získal Jícha 14 německých a mezinárodních trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa.

Zdroj
ČTK, irozhlas.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články