Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jícha odchází z Barcelony a možná ukončí kariéru

Barcelona - Bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha ukončil angažmá v Barceloně. Pětatřicetiletý hráč, kterého trápí zdravotní problémy, zvažuje konec kariéry. Jícha přestoupil do Barcelony před dvěma lety z německého Kielu a v katalánském klubu podepsal smlouvu až do roku 2019.

Své rozhodnutí vysvětlil v prohlášení společnosti Sport Invest, která ho zastupuje. "Kvůli zdravotním problémům, především pak po operacích se stydkou kostí a koleny, už nejsem schopen dostat se na takovou úroveň, ze které bych měl radost a kterou jsem si užíval především během mnoha krásných sezon v německé bundeslize. Je to do jisté míry smutné, na druhou stranu to patří k životu profesionálního sportovce," uvedl Jícha.

"Budu nyní potřebovat nějaký čas s rodinou a nejbližšími přáteli, abychom probrali, jakým směrem se bude ubírat moje další budoucnost - zda ještě aktivně, nebo už zcela novou cestou," dodal nejúspěšnější český házenkář.

Jícha prožil nejlepší roky kariéry v Kielu. S německým celkem vybojoval sedm bundesligových titulů a dva triumfy v Lize mistrů. Německý tým vedl i jako kapitán a v jeho službách v roce 2010 zvítězil v anketě o nejlepšího házenkáře světa. Další trofeje přidal v Barceloně, s kterou získal dva ligové tituly i Španělské poháry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články