Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Jícha není úplně fit, ale reprezentaci chce pomoci

Praha – České házenkáře čeká start do kvalifikace o postup na MS 2017. Národní tým se na úvod utká ve středu v Praze s Belgií. Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš mají v týmu sedm hráčů z domácí ligy. Zbytek tvoří reprezentanti působící v zahraničí. Z opor chybí jen Pavel Horák, do týmu se naopak vrací největší česká hvězda Filip Jícha, nezcela doléčenému zranění navzdory.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha: Chci hrát, pokud mi to zdravotní stav dovolí

Jícha není zdravotně stále ještě úplně fit a doléčuje následky březnového zánětu stydké kosti. V Barceloně, kam v srpnu přestoupil, má ale ideální podmínky na to, aby se dal úplně do pořádku. "Zánět už tam není, ale všechny úpony a svaly okolo jsou hodně pochroumané. Pořád to doznívá, hodně mě to bolí. Rozhodně z toho nejsem venku, je to běh na dlouho. Když hraje člověk skoro sedm let v kuse, musí to někde zanechat stopy," podotkl Jícha.

"Takže já se snažím vylézt z té nory, z toho kolotoče zranění. A Barcelona je podle toho, co jsem tam zatím strávil, nejlepší místo na to se zotavit a dostat zpět na slušnou úroveň," doplnila levá spojka.

Další drobnou komplikací je, že Belgičané nejsou příliš čitelní. "O Belgii toho moc nevíme, nikde se moc neprezentují. Hráče neznáme, jednoduché to nebude," podotkl brankář Petr Štochl.

"Určitě Belgie není soupeř z evropské špičky, ale upřímně ani my nepatříme do světové špičky. Ale doufám, že by to neměl být souboj dvou mančaftů, které jsou na tom výkonnostně stejně. Každopádně si nesmíme dovolit podcenit žádného soupeře," varoval Jícha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články