Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jícha naplánoval velkolepou rozlučku s kariérou, do Plzně přijedou světová esa

Velká sláva se chystá v Plzni. Na zimním stadionu tu hokejisty 16. června nahradí házenkáři a mezi nimi bude i plzeňský rodák Filip Jícha. Ten tu oficiálně uzavře kariéru exhibičním zápasem po boku hvězd, s nimiž jeden z nejlepších házenkářů světa během kariéry hrál. "Věřím, že to bude skvělé utkání i skvělý zážitek," prohlásil hráč, který se chystá na trenérský post.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Dějiště rozlučkového střetnutí je pro nejlepšího házenkáře světa z roku 2010 víc než symbolické. "Je úžasné, že se můj poslední duel odehraje v Plzni," uvedl Jícha a dodal: "Moje kariéra skončila velmi rychle. I proto jsem rád, že mám možnost uspořádat rozlučkový zápas jak pro rodinu, tak pro fanoušky."

Pětatřicetiletý Jícha byl nadšený z reakcí bývalých spoluhráčů. "Všichni mi řekli, že si to nějak zařídí a dorazí. Někteří z nich jsou opravdu házenkáři par excellence – olympijští vítězové, mistři světa. Bude to pro mě speciální den," dodal  s tím, že přijedou i Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Stefan Lövgren, Gudjón Valur Sigurdsson, Peter Gensel či Börge Lund.

"Jeden tým bude tvořit kostra mužstva Kielu z roku 2012, kdy jsme neztratili ani bod v Německu a vyhráli Ligu mistrů, a druhý tým asi španělská větev, Barcelona. Věřím, že to bude zajímavé i pro fanoušky a zimák zaplníme. Vím, že si to nenechá ujít i několik stovek Němců," dodal Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha uspořádá v Plzni rozlučku s kariérou po boku házenkářských hvězd

Bývalý nejlepší házenkář planety zatím nelitoval, že před půlrokem kvůli zdravotním problémům ukončil profesionální kariéru. Užívá si čas s rodinou v Barceloně, kde naposledy hrál, a už se těší na léto, kdy začne trenérskou kapitolu jako asistent kouče Alfreda Gíslasona v německém Kielu a v příštím roce se stane hlavním trenérem. "Je to i psaná dohoda," konstatoval slavný házenkář.

"Je to skvělé období. Nikdy jsem konce nezalitoval. Takhle jsem vždy dělal rozhodnutí, ani krok zpátky, jen dopředu. Extrémně si užívám, že můžu spát doma a jsem s dětmi," řekl Jícha. "Je to umocněno tím, že děti chodí v Barceloně do školy a počasí je tam, jak známo, v mnoha ohledech příjemnější," dodal.

Na trénování se těší. Už se cítí víc jako kouč než hráč. I když si ještě dodělává trenérskou A licenci. "Už jsem na druhé straně. Převesloval jsem na druhý břeh," řekl o přeměně z hráče na trenéra. "Věřím, že budu hlavně komunikativní. Někteří trenéři se stávají magory a to bych nerad," dodal.

Ceny vstupenek:

Dospělí: 1. kategorie 180,- Kč, 2. kategorie 120,- Kč

Děti, důchodci: 1. kategorie 90,- Kč, 2. kategorie 60,- Kč

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články