Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jícha: Mrzí mě, že tým nepostoupil, ale jdeme správnou cestou

Dauhá – Kapitán Filip Jícha neskrýval, jak moc je smutný z toho, že čeští házenkáři na světovém šampionátu v Kataru těsně nepostoupili ze skupiny. Mrzí ho to o to víc, že reprezentanti ve zřejmě klíčovém utkání s Egyptem neprodali to, na co tým má. V posledních dvou vyhraných zápasech s Islandem a Alžírskem však podle něj mužstvo ukázalo správnou cestu, kudy musí jít.

Filip Jícha
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Když jsem včera přišel na hotel, míchaly se ve mně různé pocity. Každý se s tím pere podle sebe, já jsem doteď smutný. Nepostup mě mrzí z jednoho prostého důvodu: nemuseli bychom postoupit, ani kdybychom hráli dobře proti Egyptu, ale neprodali jsme proti nim to, na co tenhle tým má," řekl Jícha. Češi proti Egyptu zahazovali šance a podlehli o tři góly. "Ani jsme neukázali tvář. To nás stálo velkou životní sportovní školu tady na mistrovství světa. To, co jsme nechtěli, ale bohužel se to přihodilo," doplnil český kapitán.

Reprezentantům nestačily k postupu dvě výhry, protože Island a Egypt dokázaly remizovat s favority a uhrály o bod víc. "Když byla tiskovka před odletem a někdo říkal, že uhrajeme čtyři body, brali bychom to, byli bychom hodně rádi. Ještě s takovou energií a nadšením jako proti Islandu a Alžírsku. Je teď zbytečné plýtvat energií nad přemýšlením, jestli se to dalo ovlivnit, to je pořád kdyby. Island si to vyhrál bodem s Francií a Egypt bodem se Švédskem, tak to je," řekl Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha: Proti Rusku musíme udržet herní tvář i nadšení

Po úvodních třech porážkách s Francií, Švédskem a Egyptem si mužstvo vyčistilo stůl a Jíchu následné zlepšené výkony hodně potěšily. "Poslední dva zápasy ve mně vyvolávají takový ten pocit, že tenhle tým jde správnou cestou," podotkl dvaatřicetiletý lídr mužstva. "Že mu není lhostejný kolega vedle něj, pro něj se snaží bojovat a dřít, aby celý tým ukázal svou finální tvář. To se podařilo. Všichni udělali kus práce a posun hlavě od zápasu s Egyptem," mínil Jícha.

Zlepšení je podle něj patrné třeba v útoku, protože český celek nastřílel nejvíc branek ve skupině (145). "To je pro nás až neuvěřitelné. Není to sice obraz naší hry, ale je to zlepšení. V minulosti jsme zatáhli ruční brzdu a nikdy jsme tolik branek nedávali. Takhle musíme pracovat dál v dalších dvou zápasech," připomněl Jícha, že Čechy nyní čekají dva duely o Prezidentský pohár a konečné 17. až 20. místo.

Nejprve v pondělí budou hrát s Ruskem. "Moje povinnost jako kapitána je udržet tým v téhle náladě. Na smutek a zoufání není místo. Musíme ukázat tvář, kterou jsme ukázali v posledních dvou zápasech. Konfrontace na MS se silným Ruskem, které vypadlo z asi nejsilnější skupiny, je super, takový zápas není na odchození. Tohle se na mítinku zřetelně vysloví a já budu první, kdo ten zápas nevzdá a bude připraven si nechat rozbít hubu," dodal nejlepší házenkář světa za rok 2010.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články