Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Jícha bude pokračovat v Kielu, smlouvu prodloužil do roku 2026

Na úspěšném spojení Filip Jícha - Kiel se ani v dalších letech nic nezmění. Český trenér totiž předčasně prodloužil smlouvu do roku 2026. Německý velkoklub, ve kterém zářil i jako hráč, vede bývalý český reprezentant z pozice hlavního kouče od roku 2019.

Čtyřicetiletý Jícha dovedl Kiel během tří sezon na lavičce k dvěma titulům v německé lize, k vítězství v poháru a triumfu v Lize mistrů. Dosavadní kontrakt měl nejlepšímu házenkáři světa za rok 2010 vypršet příští rok.

"Věděl jsem, že dokud budu mít energii na to, abych dokázal tento tým trénovat, a pokud nebude mít má rodina námitky, zůstanu," řekl Jícha na předsezonní tiskové konferenci. "Jsem velmi pyšný na to, že budeme moci pokračovat v naší cestě," dodal plzeňský rodák, který s Kielem jako hráč získal sedm mistrovských titulů a dvě vítězství v Lize mistrů.

Úřadující šampion poháru Kiel zahájí sezonu příští středu 31. srpna utkáním o Superpohár proti mistrovskému Magdeburgu. Nový ročník německé Bundesligy, považované za jednu z nejlepších soutěží světa, odstartuje poté o víkendu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články