Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jen remíza. Házenkářky Mostu neudržely v Lize Mistryň proti Sävehofu pětigólové vedení

Třetí účinkování ženského týmu DHK Baník Most ve skupině Ligy Mistryň nedopadlo nejšťastněji. V chomutovském azylu proti švédskému Sävehofu pouze remizoval 25:25, přestože v první půli dosáhl až na pětigólové vedení a do kabin šly hráčky Mostu o čtyři góly bohatší. V poslední sekundě navíc jejich rána orazítkovala břevno. Most je ve čtyřčlenné skupině druhý. 

Michaela Borovská z Mostu v klinči obrany Švédek
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Hájek

Most, který startuje v Lize mistryň jako první český celek v historii, má po polovině čtyřčlenné skupiny na kontě jednu výhru, remízu a prohru. V tabulce mu patří postupové druhé místo za dosud suverénním obhájcem trofeje Györem, třetí Krim ztrácí na Severočešky bod a Sävehof je o další bod zpět.

Do další fáze projdou první tři týmy. Most před týdnem utrpěl v Chomutově, kde kvůli nevyhovující hale hraje domácí zápasy, debakl 21:46 s Györem. Svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše se ale oklepaly a Sävehof, který v posledních letech kraluje švédské lize, ani jednou v zápase nepustily do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu remizovaly se Sävehofem

Domácí hráčky rychle navyšovaly vedení a už ve 12. minutě upravila Kostelná na pětibrankový rozdíl 8:3. Do kabin šly Severočešky s náskokem 17:13, ale druhá půle jim nevyšla, především závěrečných 10 minut. Od stavu 24:20 inkasoval Most čtyřikrát po sobě a o výhru nakonec přišel. V poslední sekundě domácím zkazilo radost břevno.

"My jsme byli lepším týmem v první půli, soupeř naopak ovládl druhý poločas. Švédský tým má velmi dobrou střelbu z dálky, což je jedna z věcí, které se od něj můžeme učit. Jsem přesvědčen, že dělba bodů za remízu je spravedlivý výsledek, se kterým mohou být oba týmy spokojené," uvedl pro klubový web jeden z mosteckých trenérů Ondřej Václavek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články