Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Jen házenkáři Jičína dokázali vyhrát venku, uspěli ve Frýdku-Místku

V úvodních zápasech play-off házenkářské extraligy se dvakrát radovaly domácí celky a jednou odjeli spokojenější hosté. Své fanoušky potěšily týmy Karviné a Nového Veselí, Jičín dokázal porazil třetí tým základní části Kopřivnici v jeho hale 33:30.

Extraligové utkání Jičín - Plzeň
zdroj: www.hbcjicin.cz autor: Karolína Machalická

Mistrovská Karviná potvrdila roli favorita proti Frýdku-Místku (30:21), Nové Veselí v papírově nejvyrovnanější sérii mezi sousedy v tabulce přehrálo Duklu Praha 28:23. Série mezi vítězem základní části Plzní a Lovosicemi začne až v neděli.    

Jičínské házenkáře dovedl k výhře autor 11 branek Ondřej Šulc. Hosté otočili v prvním poločase stav 4:5 pěti góly a do konce zápasu už soupeře před sebe nepustili. Kopřivničtí ve druhém poločase maximálně vyrovnali, ale koncovku nezvládli. I třetí vzájemný zápas skončil výhrou hostujícího týmu.    

Nejplatnějším hráčem Karviné byl autor devíti gólů Jan Užek, Slezané už v poločase vedli o pět gólů. To v Novém Veselí, kde se hrálo čtvrtfinále play-off poprvé, byla o přestávce o gól lepší Dukla, domácí ale vyrovnanou bitvu zlomili třemi brankami od stavu 17:17.    

Všechny tři série budou pokračovat ve stejných halách v neděli.

Čtvrtfinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápasy:

Karviná - Frýdek-Místek 30:21 (16:11)
Nejvíce branek: Jan Užek 9, Zbránek 6, Nedoma 5 - Kocich a Bosák po 5, Petrovský, Gřešek a Horáček po 3.

Kopřivnice - Jičín 30:33 (14:17)
Nejvíce branek: Hanus a Fulnek po 6, Čadra 6/2 - Šulc 11/2, Krahulec 7, Dolejší a Kubík 3, Horut 3/2.

Nové Veselí - Dukla Praha 28:23 (11:12)
Nejvíce branek: Štěrba 10/3, Sekulič 7, Živojinovič a Bartůněk po 3, Dodica 3/1 - Cigáň 6, Reichl 4, Patzel a Kastner po 3, Sviták 3/3.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články