Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Je to diskriminace. Být muži, máme titul, stěžují si házenkářky Dortmundu

Zatímco mezi muži byl v německé házenkářské lize po předčasném ukončení sezony mistr vyhlášen a titul putoval do Kielu, mezi ženami nikoliv, což pořádně rozhněvalo lídryně. Hráčky Dortmundu označily situaci za diskriminaci žen a na Instagramu zveřejnily své fotografie s dokreslenými vousy a textem: "Kdybych byla muž, byla bych teď mistr Německa."

Házená
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Házenkářky Dortmundu vedly v době přerušení a následném ukončení sezony kvůli koronavirové pandemii ligovou tabulku, ale mistryněmi vyhlášeny nebyly. Na rozdíl od házenkářů Kielu, kteří byli v obdobné situaci.

"Tohle má znaky diskriminace," uvedl prezident Borussie Dortmund Reinhard Rauball. "Pro takové rozhodnutí totiž neexistují žádné sportovní argumenty," dodal.

Vedení ligy odůvodnilo neudělení titulu tím, že ze sezony ještě zbývala odehrát téměř třetina zápasů včetně vzájemného duelu mezi Dortmundem a druhým Bietigheimem, jenž ztrácel bod. V mužské bundeslize vedl Kiel s trenérem Filipem Jíchou a Pavlem Horákem v kádru o dva body před Flensburgem a měl zápas k dobru, nicméně také zde ještě lídry čekalo vzájemné utkání.

"S muži a ženami se v tomto případě nezacházelo stejně. Ženská bundesliga se jako jediná z házenkářské rodiny rozhodla jít proti doporučení svazu. Je to skandál," uvedl člen házenkářské sekce BVB Andreas Heiermann.

Předseda představenstva ženské bundesligy Andreas Thiel uvedl, že hlasování o neudělení titulu nebylo jednomyslné. "Komu se tohle rozhodnutí nelíbí, může se klidně obrátit na sportovní soud," řekl bývalý reprezentační brankář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články