Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Japonské házenkářky šokovaly na MS domácí Dánky a výhru vystřelily nahazovačkou

První velká senzace na mistrovství světa házenkářek je na světě. Japonky zdolaly na úvod osmifinálové skupiny III domácí Dánky 27:26. O vítězství navíc rozhodly efektní "nahazovačkou", kterou zakončila Hikaru Matsumotová. Černohorky v základní skupině ani jednou nezaváhaly, ale narazily v prvním duelu osmifinále proti Chorvatkám. Prohrály 25:26 a navíc se jim zranila brankářská jednička Marta Batinovičová. Přímé přenosy MS sledujte na programu ČT sport a ČT sport Plus.

Překvapení šampionátu je na světě. Japonky zaskočily v Jyske Bank Boxen Areně v Herningu zaplněné osmi tisíci fanoušky domácí Dánky. Sice v úvodu prohrávaly 2:5, ale poté se dostaly do rytmu a šly do vedení.

Po vyrovnaném poločasovém stavu 12:12 odskočily Japonky ve druhé půli až na rozdíl čtyř branek. A v poslední minutě to přišlo. Dánky sice zásluhou Hojlundové po oddechovém čase vyrovnaly na 26:26, ale z následné akce zaznamenala skvělou trefu Matsumotová. Ve výskoku tři sekundy před koncem utkání zakončila a Seveřanky už neměly čas na odpověď.

Dánsko je nyní na čtyřech bodech ve skupině, zatímco Japonsko získalo teprve druhé vítězství na turnaji. 

Cesta Polek za výhrou nad Srbskem:

Ve skupině III v Herningu tak drží první příčku Němky. Proti Rumunkám se ale nadřely, když prohrávaly o poločase 9:12. Ve druhém poločase zabraly a berou důležité dva body. Srbky po nepovedené základní skupině, v níž porazily pouze Chile, nyní padly i s Polkami 21:22. Ztratily tak šanci na čtvrtfinále.

Představení rumunské hvězdy Cristiny Neaguové:

Černohorky dosud procházely turnajem bezchybně. V základní skupině si jednoznačně poradily s Maďarkami, Paraguaykami i Kamerunkami. Jenže v utkání s rivalkami z Chorvatska ani jednou nevedly. Navíc se jim v prvním poločase zranila brankářská jednička Marta Batinovičová, která patřila statisticky mezi nejlepší trojici gólmanek na turnaji.

Povedené akce Chorvatek v utkání s Černou Horou:

V jednom z momentů si přisedla nohu a její zranění vypadalo vážně. Aktivní byly ze strany Černohorek Itana Grbičová (5 branek), která minula poslední střelu, a Matea Pletikosičová (3 branky), ale spoustu šancí po hře jedna na jednu také zahodily. Na druhé straně se dařilo šestigólové Valentině Blaževičové a i díky ní Chorvatky o jednu branku uspěly.

Ve druhém utkání si poradily Maďarky se Senegalem 30:20 a Švédky potvrdily roli favoritek proti Kamerunu 37:13, a vedou tak skupinu I o dva body před Maďarkami.

MS házenkářek v Dánsku, Norsku a Švédsku – osmifinálové skupiny:

Skupina I (Göteborg):

Černá Hora – Chorvatsko 25:26 (13:13),

Senegal – Maďarsko 20:30 (8:14),

Švédsko – Kamerun 37:13 (16:5).

Skupina III (Herning):

Srbsko – Polsko 21:22 (13:10),

Německo – Rumunsko 24:22 (9:12),

Dánsko – Japonsko 26:27 (12:12).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články