Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chorvatky proti Maďarkám selhaly a přišly o šanci na čtvrtfinále MS i olympiádu. Dánky vyhrály skupinu

Osmifinálové skupiny na mistrovství světa házenkářek jsou minulostí. Chorvatky sice vedly až o šest branek proti Maďarkám, ale nakonec nezvládly závěrečný duel osmifinále 22:23. Přišly o šanci na čtvrtfinále MS i olympijskou kvalifikaci. Z jejich skupiny I tak postupují Švédky a ze druhé příčky Černohorky. První místo ve skupině III berou domácí Dánky, které v Herningu po vítězství 30:28 sesadily z první pozice Němky. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport nebo ČT sport Plus.

Slzy v očích po závěrečném hvizdu. Chorvatky měly skvěle rozehraný zápas s Maďarkami na závěr osmifinálové skupiny I. V prvním poločase vedly až o pět branek, v polovině druhé třicetiminutovky o šest gólů, přesto to nestačilo. 

Obrat Maďarek proti Chorvatkám:

Dvě minuty a sedm sekund před koncem vyrovnala na 22:22 Katrin Gitta Klujberová ze sedmimetrového hodu. Kinga Debreczeni-Klivinyiová z proskoku poslala Maďarky do vedení a 47 sekund do sirény přišel klíčový moment. Ze sedmiček povětšinou neomylná Dejana Milosavljevičová selhala proti brankářce Blance Böde-Bíróvé a bylo hotovo.

Emoce Černohorek z postupu do čtvrtfinále:

Milosavljevičové a jejím spoluhráčkám se do očí vehnaly slzy. Chorvatky měly zápas ve svých rukách, ale přišly o šanci na čtvrtfinále MS i olympijskou kvalifikaci, kterou si naopak zahrají Maďarky, které se dostaly ve skupině před pondělní soupeřky na třetí příčku.

Skupiny I tak ovládly Švédky a ze druhé příčky postoupily Černohorky, které o jistotě čtvrtfinále věděly už před utkáním a ve vzájemném duelu s hostitelkami v Göteborgu prohrály 25:32. V africkém souboji v této skupině pak uspěly Senegalky 22:20 nad Kamerunkami. 

Akce Senegalky Doungou Camarové:

Skupiny III v Herningu ovládly nakonec domácí Dánky, přestože senzačně v průběhu skupiny padly s Japonkami. Asijské házenkářky pak na závěr zapsaly druhou výhru, když přehrály na turnaji trápící se Srbky 22:20. 

Akce zakončená Haruno Sasakiovou:

Rumunky dotáhla na třetí příčku a zajištění vstupenky do olympijské kvalifikace Eliza-Iulia Buceschiová. Nejlepší střelkyně turnaje, nyní se 47 trefami, výrazně přispěla k výhře nad Polkami 27:26. O gól méně má česká spojka Markéta Jeřábková, která je v závěsu ve střelecké tabulce.

MS házenkářek – osmifinálové skupiny:

Skupina I (Göteborg):

Kamerun – Senegal 20:22 (12:7), Maďarsko – Chorvatsko 23:22 (8:11), Černá Hora - Švédsko 25:32 (9:15).

Skupina III (Herning):

Japonsko – Srbsko 22:20 (9:8), Polsko – Rumunsko 26:27 (10:13), Německo - Dánsko 28:30 (13:15).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články