Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hrbková: Mrzí mě těsné prohry, ale to je házená

Helsingborg (Švédsko) – Michaela Hrbková nastřílela na mistrovství Evropy třicet branek a byla nejproduktivnější českou hráčkou. Ani její gólový příděl ale týmu nepomohl k lepšímu než desátému místu. S ním je Hrbková spokojená, ačkoliv ji mrzí těsné porážky, které reprezentace v Helsingborgu utrpěla.

Michaela Hrbková
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Češky smolně o gól podlehly Černé Hoře a o dvě branky Rusku i Rumunsku. Přitom mohly v závěru uhrát remízu. "Mrzí mě, že jsme vždy prohrály tak těsně. Ale házená je sport, a tak to někdy bývá. Kdyby nám někdo před mistrovstvím řekl, že postoupíme ze skupiny se dvěma body, nevěřily bychom a řeklo by se super. Potom je ale člověk na šampionátu a vidí ty těsné výsledky a nešťastné závěry a trošku to zamrzí," uvedla Hrbková.

S desátým místem je ale spokojená. "S odstupem času to určitě všechno zhodnotíme pozitivně, protože máme lepší výsledek než při poslední účasti na mistrovství Evropy. Každý bude rád, že jsme se neztratily a umíme hrát házenou," dodala hráčka bundesligového Göppingenu.

Michaela Hrbková: "Jsem jedna z nejstarších, takže bych měla tým táhnout. Doufám, že jsem neudělala ostudu, ale všechny góly bych vyměnila za lepší výsledky."

Na turnaji se Hrbkové hrálo dobře. "Je to o mojí hlavě. V Německu se cítím dobře, takže když si věřím a funguje mi hlava, jde to vidět i v reprezentaci. Pokud se dostaneme na mistrovství světa, budeme zase zkušenější a můžeme uhrát lepší výsledky. Myslím, že můžeme hrát s každým," dodala Hrbková.

Díky desáté pozici mají reprezentantky jistou účast v play-off o postup na MS, které se bude hrát v příštím roce v Německu. Los jim přidělí jednoho z týmů Bělorusko, Chorvatsko, Itálii, Makedonii, Polsko, Rakousko, Slovensko, Turecko nebo Ukrajinu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články