Hraničtí házenkáři vyhráli poprvé v historii Český pohár

Hranice – Házenkáři Hranic získali poprvé v klubové historii Český pohár. V domácí odvetě porazili Jičín 27:22 a jasně smazali jednobrankové manko z prvního finále před týdnem na východě Čech, kde ligový lídr zvítězil 28:27.

I dnešní odvetu začal Jičín lépe. Přestože kvůli komplikacím na zasněžené dálnici dorazil se zpožděním, prvních 40 minut finálové odvety měl mírně navrch. Jenže pak doplatil na častá faulování. Hranice zápas otočily definitivně v 45. minutě, dostaly se do vedení 16:15 a náskok už nepustily. Jen v přesilovkách dali domácí 11 gólů.

Finále Českého poháru házenkářů - odveta:

Hranice - Jičín 27:22 (10:11)
Nejvíce branek: Stržínek 7/1, Čadra a Tůma po 4 - T. Babák 6, Vocásek a Král po 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 2/1 - 5/4. Vyloučení: 5:9. Diváci: 580. První zápas 27:28.

Souboj elitních střelců Martina Stržínka a Tomáše Babáka tak vyzněl pro domácí oporu, Stržínek dnes dal sedm gólů, Babák o jeden méně. "Finále jsme prohráli už v prvním zápase, kdy jsme v koncovce ztratili pětibrankové vedení. Dnes jsme se nechali vylučovat, byli jsme zbytečně zbrklí," řekl Babák.

Jičín měl šanci rovněž premiérově vybojovat Český pohár, odvetu ale nezvládl. "Bylo to nádherné a velký boj. Nedělali jsme takové chyby jako v Jičíně. Věděli jsme, že nesmíme nic uspěchat a musíme se jich držet," radovalo se pravé křídlo vítězů a třetího týmu základní části extraligy Zdeněk Čadra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články