Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hranice v závěru základní části házenkářské extraligy porazily Karvinou

Hranice – V prvním utkání závěrečného 22. kola základní části extraligy házené mužů porazil tým Hranic Karvinou 27:22. Oba celky se již dříve kvalifikovaly do play-off, které začne v sobotu 16. dubna. Z druhé příčky půjde do vyřazovací části Zubří, které porazilo Plzeň 29:28.

Hraničtí využili výhody domácího prostředí a zaútočili na třetí místo v tabulce. To patří HC Zubří, které ho udrží, pokud ve večerním duelu bude bodovat proti mistrovskému Talentu M.A.T. Plzeň. Pokud by se tak nestalo, bronz budou brát právě Hranice, protože mají lepší vzájemné zápasy se Zuberskými. Karviné "vybere" soupeře pro čtvrtfinále play-off HBC Ronal Jičín, který čeká poslední zápas v Kopřivnici. Jakýkoliv bodový zisk Jičína znamená jeho šesté místo a sedmé pro Karvinou.

V Hranicích šlo o vyrovnaný souboj do 13. minuty a do stavu 4:4. Pak dostal karvinský Libor Hanisch přímou červenou kartu za strčení protihráče ve výskoku bez úmyslu hrát míč s vysokou intenzitou (citace za zápisu). Během následujících tří minut domácí vstřelili čtyři góly a získali rozhodující náskok v utkání. Ten ve druhém dějství navýšili až na rekordních deset branek, ale Karvinští v závěru korigovali na polovinu.

Plzeň se na palubovce Zubří držela do stavu 4:4, pak soupeř odskočil až na osm branek. Po přestávce však hosté skóre stahovali a duel dospěl až do infarktového závěru, když na rozdíl jediné branky snížil Poloz. "I přes některé nesrovnalosti ve druhé půlce, která se nám nevyvedla dle představ, jsme opravdu rádi za cennou výhru," řekl trenér Zubří Andrej Titkov.

Při bodové rovnosti na 6.-8. příčce rozhodla až tabulka vzájemných duelů mezi Jičínem, Karvinou a Lovosicemi. Právě ty měly jako jediné v minitabulce aktivní skóre a v play-off tak narazí na Plzeň. Nejhorší byl naopak Jičín, který čeká vítěz základní části pražská Dukla. Hranice vyzvou Frýdek-Místek.

Je nám líto, video expirovalo.
TJ Cement Hranice - HCB OKD Karviná

Cement Hranice – HCB OKD Karviná 27:22 (14:9)

Nejvíce branek: Čadra 9, Magrla 8/5, Horut, Samiec, Třeštík po 2 – Mlotek 7, Monczka 5/1, Gelnar 3. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 5/5 – 3/2. Vyloučení: 5:2. ČK: Hanisch (Kar.). Diváci: 341.

Libor Hrabal (Hranice): "Zasloužené vítězství na naší straně. Zvládli jsme první poločas tak, jak jsme si představovali. Zamezili jsme karvinským pivotům se prosadit. Vytvořili jsme si v prvním poločase náskok, který nám dal klid do toho druhého. V druhém poločasu bylo pak pár nepřesností, ale to hlavně kvůli tomu, že jsme prostřídali sestavu. Utkání jsme dohráli a jsme spokojeni s dvěma body."

Radek Bartošic (Karviná): "K dnešnímu utkání nemám co říct, všichni viděli v televizi, co se dělo."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články