Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Horáka duel s Francií bavil a věří, že tým bude takhle pokračovat

Dauhá - Z vyčerpání ho v závěru chytaly křeče, přesto si nejlepší český střelec Pavel Horák úvodní zápas světového šampionátu v Kataru proti Francii mimořádně užil. Nečekaně těsná porážka s největším favoritem turnaje 27:30 ho sice trochu bolela, ale byl nadšený ze skvělého výkonu v druhé půli a atmosféry v mužstvu. Věří, že Češi budou v podobném duchu v Dauhá pokračovat v dalších zápasech.

Pavel Horák v utkání s Francií
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

"Každá porážka bolí, ale tohle je přijatelný výsledek a dá se na tom stavět. Doufám, že se nám to podaří zopakovat, že takhle hezky zahrajeme a zabojujeme i v dalším zápase a že nám to vydrží celý turnaj," řekl Horák.

Jeho celek prohrál první půli s úřadujícími olympijskými šampiony o sedm gólů, ale po změně stran předvedl úplně jinou tvář a favorita nečekaně trápil. "V první půli jsme udělali spoustu chyb hlavně v útoku, nedodržovali jsme pokyny, které jsme dostali od trenérů. Bylo to i z přemíry snahy a každý chtěl udělat něco navíc, což bylo i kontraproduktivní," prohlásil dvaatřicetiletý hráč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Francie - Česko

"V poločase jsme se snažili uklidnit a řekli jsme si, že se pokusíme odehrát náš nejlepší poločas, co jsme doposud hráli. A ukázat všem, že umíme hrát házenou a nenecháme se tady od těch Francouzů rozsekat," doplnil kanonýr Füchse Berlín.

Češi začali postupně mazat ztrátu a Horák si dění na hřiště nesmírně užíval. "My jsme si prostě s radostí zahráli házenou. Bavilo nás to, takovou atmosféru v družstvu jsme už dlouho neměli. Radovali jsme se z každého gólu, bloku, zásahu brankáře, i když jsme prohrávali o šest gólů. Tohle už jsem dlouho nezažil ani v Berlíně," pochvaloval si Horák.

Těšilo ho, že český tým donutil hrát favorita naplno až do konce. "Ukázali jsme jim jejich hranice, zjistili jsme, že jsou taky lidi. I na jejich tvářích bylo vidět, že jsou už taky unavení, že toho mají plné zuby. Zdálo se mi, že si kolikrát nevěděli rady," řekl. "Uhnali jsme je, nejsou to závodní koně. My tam pár koníků máme," dodal se smíchem Horák.

Při absenci nemocného Filipa Jíchy na sebe vzal roli lídra týmu a nakonec byl především díky skvělé druhé půli s osmi brankami nejlepším střelcem utkání. "Oni mi to začali pouštět," vtipkoval Horák. Zápas ho ale stál plno sil. "Nezbylo mi už vůbec nic. Ale skočím do bazénu a vyplavu se. Jak se říká, utekl jsem hrobníkovi z lopaty. Musel jsem z toho hřiště, chytaly mě křeče do nohou. Ale bavilo mě to, byla to paráda," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články