Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Holstebro potvrdilo roli favorita i ve druhém duelu s Plzní a jasně postupuje v Poháru EHF

Doma ještě vzdorovali, venku se ukázala kvalita soupeře naplno. Plzeňští házenkáři prohráli ve 3. kole Poháru EHF i odvetu v Dánsku a do skupinové fáze nepostoupili. Doma s favorizovaným Holstebrem prohráli o pět branek, v jeho hale čeští mistři podlehli ještě mnohem výraznějším rozdílem 21:37.

"Zase jsme dělali spoustu chyb, jakmile nás soupeř zatlačil. Prohrát o šestnáct je samozřejmě špatné, porážka mohla být nižší. Ale Holstebro ve středu v dánské lize rozneslo účastníka Ligy mistrů (Gudme OG) a ve výborném výkonu pokračovali i proti nám," uvedl plzeňský kouč Michal Tonar.

Plzeň dala v odvetě první branku, ale krok pak dokázala držet jen do stavu 4:4. Následovala šňůra pěti dánských gólů, a jelikož se hostům nedařila střelba ani dál, před poločasem prohrávali už 7:17. Po změně stran pak plzeňská ztráta ještě vzrostla.

V dresu domácího celku opět zazářil křídelní hráč Magnus Bramming. V Plzni se o vítězství zasloužil 14 brankami, v odvetě skóroval osmkrát. Nejlepším střelcem hostů byl Jakub Douda, autor sedmi gólů. "Snažili jsme se využít všech patnáct hráčů, kteří s námi odcestovali. A třeba mladý Říha předvedl dobrý výkon," řekl Tonar, jenž se musel v Dánsku obejít bez syna Jakuba a zkušeného Jana Stehlíka.

Domácí porážka v Poháru EHF byla před týdnem prvním plzeňským nezdarem v sezoně. Po ní však přišla i první extraligová prohra, ve středu svěřenci kouče Michala Tonara podlehli v repríze jarního finále doma Karviné. "Už jsme si to s klukama vyříkali. Věřím, že se vrátíme zpátky do bojovné nálady, zapracujeme na odstranění chyb a třeba nastartujeme novou sérii," dodal trenér, jehož tým teď čeká pohárový a pak i extraligový duel se Zubřím.

Holstebro se v minulém ročníku druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže probojovalo až do Final Four.

Odveta 3. kola Poháru EHF házenkářů:

Holstebro (Dán.) - Plzeň 37:21 (18:10)

Nejvíce branek: Bramming 8, Smits 6, Meklenborg 5 - Douda 7, Šafránek 3, Wildt, Macháč, Bogdanič a Říha po 2. První zápas 30:25, postoupilo Holstebro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články