Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hladké cesty do finále. Házenkářům Karviné a Plzně stačily pouze tři zápasy

Hned při první možnosti využili házenkáři Karviné a Plzně své mečboly a ovládli série 3:0 na zápasy. Finále extraligy tedy bude mít očekávané složení, doma ho zahájí vítězové základní části z Plzně. Karvinští doma přehráli Duklu Praha v posledním utkání 30:27. Plzeň si poradila s Jičínem 29:18.

Západočeši si druhý bod v sérii připsali se štěstím, když ve středu v Jičíně smazali v poslední minutě dvougólovou ztrátu a pak uspěli ve střelbě sedmimetrových hodů. V domácím prostředí však od začátku dominovali, už po 20 minutách hry měli k dispozici desetibrankový náskok.

"Rozhodující bylo, že se nám povedl vstup do zápasu. Takhle by to mělo vypadat pokaždé, plně koncentrovaný výkon každého hráče," pochvaloval si trenér Michal Tonar. "Ale ono se i za takhle zdánlivě snadným výsledkem skrývá hodně tvrdé práce," doplnil kouč týmu, který se vypořádal i s absencí klíčového muže defenzivy Jakuba Šindeláře.

Karviná měla s Duklou mnohem více práce, ale díky zákrokům brankáře Mokroše a vydařenému závěru s dvěma góly v oslabení nakonec Pražany zdolala i posedmé v sezoně. Hosté v první půli přišli o Šimůnka, který fauloval Užeka a dostal červenou kartu, přesto dokázali smazat až pětibrankové vedení Karviné.

"Nemovi (Marjanovičovi) vděčíme za postup do finále, podržel nás ale i Péťa Mokroš a jsem jen rád, že se můžeme spolehnout na naši lavičku, která tak vyrovnané zápasy rozhoduje. Minule to byl Honza Plaček, teď zase Péťa Mokroš. Od toho tam ale ti kluci jsou," pochvaloval si kouč Marek Michalisko přínos střídačky.

Plzeň a Karviná kralovaly už dlouhodobé části extraligy, v konečné tabulce je dělil bod. Oba vzájemné zápasy skončily výhrou domácího týmu o dvě branky. Karviná má 11 českých titulů, Plzeň pět.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 3. zápasy:

Plzeň - Jičín 29:18 (16:6), konečný stav série 3:0; Karviná - Dukla Praha 30:27 (15:12), konečný stav série 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články