Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářům MS unikne, Makedonie byla v kvalifikaci nad jejich síly

Skopje – Čeští házenkáři do programu mistrovství světa nezasáhnou. V odvetě play-off kvalifikace totiž v Makedonii prohráli 27:34, což jim po úvodní výhře (28:22) nakonec těsně nestačilo. K postupu týmu scházel jediný gól.

Čeští házenkáři
zdroj: Pavel Lebeda/chf.cz

Svěřenci trenérů Daniela Kubeše a Jana Filipa tak nenavážou na účast na loňském mistrovství světa v Kataru. Makedonie vyřadila český tým v kvalifikaci druhé velké akce za sebou, loni reprezentanty připravila o start na letošním evropském šampionátu.

Stejný soupeř navíc národní celek zastavil v letech 2012 a 2014 ve skupině na Euru. Možnost na odvetu budou mít Češi hned v příští evropské kvalifikaci, v níž jim los opět přisoudil Makedonce.

"Jsme hrozně zklamaní. Dnes jsme hráli proti všem. Jsem pyšný na naše kluky za to, co předvedli," prohlásil Kubeš. "Vím, že po zápase se nemáme vyjadřovat k výkonu rozhodčích, jsme ve velkých emocích, ale... Dali jsme do toho všechno, do konce utkání jsme bojovali, bohužel to nestačilo. Doufám, že už se to jednou otočí a budeme vyhrávat i na Balkáně," doplnil nejlepší český střelec Ondřej Zdráhala.

Českému celku stejně jako ve Zlíně chyběly opory Filip Jícha, Pavel Horák a brankář Petr Štochl. Zatímco v sobotu i bez nich dokázal národní tým favorita zaskočit, v odvetě v bouřlivém prostředí ve Skopji od začátku tahal za kratší konec.

Češi rychle prohrávali 1:4, pak sice snížili na 5:6, ale od té doby dominoval soupeř. Hosty potkal devítiminutový střelecký výpadek a Makedonci během něj zvýšili náskok na 13:5, takže už během úvodní třetiny zápasu smazali manko z prvního utkání. Českému celku dělal obrovské problémy především křídelník Manaskov, který za úvodní dějství zaznamenal devět gólů.

Po změně stran Makedonci odskočili až na rozdíl jedenácti tref. Hosté se nevzdali a v 48. minutě snížil Užek na 19:27. Minutu před koncem dokonce Stehlík upravil na rozdíl sedmi branek, na potřebnou šestigólovou porážku už ale jeho tým kvůli chybějícímu času nedosáhl. Stejně jako v předešlých vzájemných zápasech byli k Čechům opět výrazně přísnější rozhodčí. Poměr vyloučení byl 1:6 a sedmimetrových hodů pak 12:3.

Odvetné utkání play-off kvalifikace mistrovství světa házenkářů 2017 ve Skopji:

Makedonie - ČR 34:27 (19:11)

Sestavy a branky ČR: Galia, Mrkva - Hrstka 2, Bečvář 1, Jurka 2, Sobol 3, Stehlík 4, Babák 3, Kotrč 2, Linhart, Petrovský 2, Škvařil, Zdráhala 6, Užek 2, Landa, Říha.

Nejvíce branek Makedonie: Manaskov 11, Lazarov 8, Mirkulovski 6. Rozhodčí: Stark, Stefan (oba Rum.). Sedmimetrové hody: 12/9 - 3/3. Vyloučení: 1:6. První zápas: 22:28, postoupila Makedonie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články