Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkářskou extraligu zkvalitní Prešov a rozšíří se na čtrnáct týmů

Tak trochu po vzoru interligy extraliga házenkářů také přibírá slovenský celek. Od nové sezony se rozšíří o dva týmy na 14 účastníků. Nováčkem bude slovenský Prešov, který už v minulosti v české soutěži působil. V extralize také zůstanou Hranice na Moravě, které neuspěly v baráži se Strakonicemi a měly sestoupit. 

Plzeňský házenkář Tonar se snaží prorvat karvinskou obranu
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Prešov jednoznačně přinese do nejvyšší soutěže herní kvalitu. České kluby mu nebyly ještě před několika lety schopny konkurovat, nyní věřím, že bude situace jiná," uvedl šéf svazu Ondřej Zdráhala.

Extraligové kluby podle něj udělaly velký výkonnostní skok. "Atraktivita soutěže stoupá a přitahuje čím dál více fanoušků. Slovenský gigant, který pravidelně hraje evropské poháry s ambicemi na Ligu mistrů, atraktivitu soutěže jednoznačně zvýší. Věřím, že divák a fanoušek bude spokojen," prohlásil bývalý reprezentant.

Handball fokus podcast o úspěšných sezonách českých reprezentantek:

Prešov v uplynulé sezoně slovenské extraligy ani jednou neprohrál. "Známe kvalitu české házené, která šla hodně nahoru, určitě před slovenskou. A daleko před ní. Jsem přesvědčený o tom, že české týmy mají takovou úroveň, že duely budou vyrovnané a pro nás náročné," řekl kouč Prešova Radoslav Antl.

"Každý náš - hlavně venkovní - duel bude těžký a je úplně jedno, jestli pojedeme do Lovosic, Kopřivnice nebo Brna. Bude to pro nás nová výzva a budeme muset prokázat kvalitu," prohlásil trenér slovenského mistra, který bude hrát jen základní část extraligy. Do play-off zasáhnou pouze české týmy.

Trenér českého šampiona Karviné Michal Brůna účast Prešova v extralize vítá. "Tatran je velmi kvalitní tým a každému tak v ročníku přibudou minimálně dva kvalitní zápasy. Bude super si zahrát s takovým týmem. Profitovat budou hráči, kteří poměří síly s kvalitním soupeřem, i diváci, kteří by měli vidět výbornou házenou. Jsem tedy za toto zpestření příštího ročníku rád," řekl Brůna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články