Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářskou extraligu čekají změny v play-off, hrát se nebude ani pohárové Final Four

Páteční předehrávkou odstartuje nový ročník extraligy házenkářů, kterou čekají drobné změny v play-off. Od semifinále se budou týmy střídat v pořadatelství po jednom utkání a ne po dvou jako doposud, při nerozhodném stavu pak přijde na řadu rovnou střelba sedmimetrových hodů a ne prodloužení. Titul obhajuje Karviná, která je největším favoritem soutěže. Nováčkem je Litovel, která nahradila sestupující Strakonice. Přímý přenos utkání Lovosice - Dukla sledujte v sobotu od 19:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Utkání Karviná - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav
Je nám líto, video expirovalo.
Extraligu házenkářů čekají drobné změny v play-off

Prvních osm celků jako tradičně postoupí do čtvrtfinále. "Semifinále a finále se v tomto ročníku budou hrát na tři vítězná utkání tak, že se týmy budou střídat v pořadatelství po jednotlivých utkáních, tedy že se nebudou hrát dvě utkání v řadě na palubovce jednoho týmu," řekl předseda svazové soutěžní komise Petr Novák.

"Výhoda domácího prostředí by se tak měla rozprostřít rovnoměrněji, navíc dojde k posunu utkání i do pracovního týdne, což by mělo zvýšit divácký zájem," dodal Novák.

Změny nastaly také v domácím poháru. I vzhledem k novinkám v play-off se už nebude hrát víkendové Final Four pro čtyři nejlepší týmy, ale finále na dvě utkání doma a venku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články