Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Házenkářské bašty Plzeň a Most slaví pohárové tituly

Domácí házenkářský pohár zůstává v držení Plzně. Západočeši porazili v dramatickém finále Nové Veselí 27:24 poté, co museli dotahovat sedmigólovou ztrátu. Titul byl v sázce také v souboji házenkářek Kynžvartu a Mostu. Mostečanky získaly trofej po jasné výhře 36:20.

Ve finále v Karlových Varech Talent tým Plzeňského kraje prohrával v 35. minutě ještě o sedm branek (9:16), ale dokázal průběh otočit i díky přesile jednoho hráče při hře bez brankáře a zvítězil 27:24.

"Začali jsme úplně hrozně. Zvykali jsme si na změny (v sestavě) celých čtyřicet minut, pak jsme dokonce museli vytáhnout sedmého hráče do útoku, až to nám pomohlo. Po takovém boji je to sladší, než kdybychom vedli o pět až deset gólů celý zápas," řeklo levé křídlo vítězného celku Ondřej Šafránek pro Českou televizi.

Házenkáři Nového Veselí měli ve svém finálovém debutu dlouho navrch. Výborně bránili, v poločase vedli o čtyři branky (13:9), ale pak vyšla Západočechům a jejich kouči Petru Štochlovi změna taktiky dokonale. Po čtyřech letech tak Plzeňští dosáhli opět na domácí pohár.

"Neměli bychom si to nechat takhle utéct," litoval nejlepší střelec finále Jakub Flajsar, jehož devět gólů Sokolu na výhru nestačilo. "Vytáhli na nás sedm na šest, s tím jsme se nedokázali vypořádat. Dostali jsme hodně gólů. Oni ukázali, že jsou možná trochu zkušenější tým," dodal Flajsar.

Mostecké házenkářky
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Mostečanky vyhrály jasně

První čtvrthodinu měl mírně navrch Kynžvart, ale pak už převzal otěže mostecký Baník. Do poločasové pauzy utekl na rozdíl šesti branek a v nastoleném tempu favorizovaný tým pokračoval. I stříbro je nicméně pro Kynžvart historickým úspěchem.

Pěti góly se na výhře Mostu podílela Iveta Korešová, pětinásobná nejlepší česká házenkářka roku, jež se po mateřské pauze vrátila domů po deseti letech v Německu. "Je to moje první trofej v Česku, jsem hrozně ráda," řekla České televizi.

Korešová čekala, že finále bude vyrovnanější. "Vstoupily jsme do zápasu nervózně, pak to z nás opadlo a bylo v naší režii," dodala. Ještě o branku víc vstřelila její spoluhráčka a nejlepší střelkyně utkání Petra Maňáková.

Plzeň - Nové Veselí 27:24 (9:13)

Nejvíce branek: Šindelář 5, Stehlík 5/3, Nejdl 4, Douda 4/1 - Flajsar 9/1, Bartůněk 4, Halíček, Dodica a Ptáčník po 3.

Ženy:

Most - Kynžvart 36:20 (15:9)

Nejvíce branek: Maňáková 6, Korešová a Stříšková po 5 - Königová 5, Patrnčiaková, Švihnosová a Božovičová po 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články