Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Házenkářky z Mostu si jako první český tým zahrají Ligu mistryň

Házenkářky Baníku Most si jako první český tým zahrají Ligu mistryň. V kvalifikačním turnaji dokonale využily domácí prostředí a po sobotní výhře nad Gran Canarií dnes zdolaly turecký celek Kastamonu Belediyesi 35:33. V základní skupině prestižní klubové soutěže se utkají s vítězkami tří posledních ročníků Ligy mistryň z Györu, za něž hraje česká reprezentantka Jana Knedlíková, slovinským Krimem a švédským Sävehofem.

Mostecké házenkářky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Úvod finálového zápasu patřil tureckým házenkářkám, které po šesti minutách vedly 5:1. Ještě do přestávky si svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše zajistily sedmibrankový náskok, ale Turkyně po změně stran snížily na rozdíl dvou branek. V dramatickém závěru tři minuty před koncem Eva Bezpalcová chytila sedmičku, už třetí v zápase, a české mistryně už vítězství nepustily.

Střelecky se nejvíc dařilo Dominice Zachové, která zatížila konto soupeřek sedmi brankami, šestkrát se trefila Michaela Borovská a čtyřikrát Slovenka Katarína Kostelná.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostecké házenkářky slaví premiérový postup do Ligy mistryň

"Byl to vyrovnaný zápas, ale postupně začaly protihráčkám ubývat síly, protože hrály stále ve stejné sestavě a my zvýšily náskok. Ve druhém poločase jsme měly hodně technických chyb a toho soupeř využil. Naštěstí jsme se dokázaly ještě vzpamatovat a dotáhnout to k výhře," zhodnotila zápas Alica Kostelná, která byla se sedmi góly klíčovou postavou sobotního semifinále. Dnes přispěla k výhře třemi brankami.

Liga mistrů se bude hrát na chomutovském zimním stadionu, protože mostecká hala nevyhovuje regulím soutěže. Účast v soutěži je prestižní záležitostí, výrazný ekonomický efekt nemá. Hráčky se těší především na konfrontaci s nejlepším týmem současnosti, kterým je Györ.

"To je, jako kdyby ve fotbale přijela Barcelona," prohlásila brankářka Dominika Müllnerová, nejzkušenější členka týmu, která zažila triumf Mostu ve Vyzývacím poháru v roce 2013. Maďarského mistra přivítají v Chomutově 13. října.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články