Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkářky vstoupily do ME porážkou se Švédkami. Favoritkám podlehly o čtyři góly

Na úvod porážka. České házenkářky začaly evropský šampionát prohrou se Švédskem. Favoritkám podlehly 23:27.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky nestačily na úvod ME na Švédky

V dalším duelu se český tým v sobotu utká s Ruskem a v pondělí zakončí skupinu proti Španělsku. Do další fáze turnaje, kterou budou dvě šestičlenné skupiny, postoupí první tři celky.

Zatímco český tým kvůli koronaviru nehrál zápas více než rok, Švédky stihly před šampionátem čtyři přípravná utkání. Svěřenkyně kouče Bašného se přesto favoritek, s nimiž se jim v posledních letech nedařilo, nezalekly a od úvodu držely krok.

"Myslím, že do 40. minuty jsme zahráli výborný zápas. Bohužel s takovýmhle soupeřem každá chyba stojí nejen skóre, ale taky hrozně moc sil. Potvrdilo se mi, že holky byly dobře připravené. V rámci možností, že jsme měli rok bez zápasu, to bylo velmi kvalitní utkání. Opravdu nechybělo moc," řekl novinářům v on-line rozhovoru Bašný.

Seveřanky, šestý tým z předloňského Eura, sice v prvním poločase většinu času vedly, ale maximálně o dva góly. Mezi tyčemi v české brance se dařilo Kudláčkové, která působí ve švédském Kristianstadu, a i díky jejím zákrokům držel outsider v poločase nadějnou remízu 13:13.

Vstup do druhého dějství vyšel českému celku ještě lépe. Národní tým dal úvodní tři branky a chvíli měl překvapivý třígólový náskok. Pak přišla rozhodující fáze utkání. "Začátek druhého poločasu jsme zvládly až famózně. Ale pak prostě Švédky nastartovaly své motory a šly do toho po hlavě," uvedla nejlepší střelkyně utkání Markéta Jeřábková, který se trefila osmkrát.

Švédky po sérii čtyř branek otočily stav a ve 42. minutě vedly 19:18. Seveřanky se uklidnily a postupně navyšovaly náskok. V 56. minutě upravila Strömbergová už na 27:21 a bylo rozhodnuto. 

"Děvčata hrála dobře. Zlom byl tehdy, když jsme vedli o dva tři góly a měli jsme tam dvě tři vyložené šance, které jsme nedali. Měli jsme hluchých takových sedm osm minut a bohužel to zrovna bylo v útoku i obraně. Švédky bohužel skóre otočily," litoval Bašný.

Mistrovství Evropy házenkářek v Dánsku:

Švédsko - ČR 27:23 (13:13)

Sestava a branky ČR: Kudláčková, Novotná - Knedlíková 2, Konečná, Maňáková, Kvášová 2, Kordovská 2, Mikulášková, Hurychová 2, Šustková, Marčíková 3, Stříšková, Zachová, Kovářová, Jeřábková 8, Malá 4.

Nejvíce branek Švédska: Blohmová 5. Rozhodčí: Antičová, Jakovljevičová (obě Srb.). Sedmimetrové hody: 10/5 - 6/4. Vyloučení: 7:4. Bez diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články