Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkářky Veselí se kvůli financím odhlásily z interligy. Jiná možnost není, zní z klubu

Za necelé tři týdny se měly objevit na palubovce na startu nového ročníku česko-slovenské interligy házenkářek. Jenže tradiční účastník soutěže Veselí nad Moravou se nyní ze soutěže odhlásil. Trojnásobný český mistr nemá vinou koronavirové krize finanční prostředky na absolvování sezony.

Házená
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Praha 11. srpna (ČTK) - Necelé tři týdny před startem česko-slovenské interligy házenkářek se ze soutěže odhlásil její tradiční účastník Veselí nad Moravou. Trojnásobný český mistr nemá vinou koronavirové krize finanční prostředky na absolvování sezony.

"Bohužel nemáme jinou možnost než odhlásit družstvo SHK Veselí nad Moravou ze soutěže žen pro sezonu 2020/21. Z finančních důvodů nejsme schopní zajistit plnohodnotnou účast," uvedl na webu Českého svazu házené předseda klubu Ivo Sádlo.

"Od kraje i od města Veselí nad Moravou jsme dostali zprávy, že finance, které nám dosud poskytovaly pro naši činnost, nám letos v souvislosti s koronavirem nebudou schopny poskytnout. Když jsme si vše spočítali, po zralé úvaze jsme upřednostnili ukončení našeho působení v soutěži nyní, než abychom hráčkám a vedení soutěže v lednu či v únoru oznamovali, že účast v soutěži dále neufinancujeme," doplnil Sádlo.

"Pro nás všechny je to velké zklamání, opravdu dlouho jsme o celé věci jednali, telefonovali našim partnerům, ale odpovědi byly stále stejné: Nevíme, co bude. A město Veselí, byť mělo snahu, nám také nemohlo přislíbit podporu, jakou jsme měli dříve," uvedl předseda klubu, jenž získal v letech 2006, 2009 a 2011 český titul a v roce 2012 vyhrál interligu. "Teď budou naší prioritou žačky a dorostenky, bez družstva žen se teď musíme obejít, jinak bychom to finančně nezvládli," dodal.

Veselí patřilo v uplynulé interligové sezoně, jež byla předčasně ukončena kvůli šíření covidu-19, deváté místo. Nový ročník společné soutěže už byl rozlosován a má začít 29. srpna, po odhlášení Veselí zůstalo v soutěži 11 týmů. O úpravě programu bude vedení soutěže jednat s účastnickými kluby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články