Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Veselí prošly do 3. kola Poháru vítězů pohárů

Prilep (Makedonie) - Na házenkářky Veselí nad Moravou čeká třetí kolo Poháru vítězů pohárů. Přestože dnes české šampionky prohrály v odvetě v Makedonii s domácím Zito Prilep 18:25, doma zvítězily rovněž sedmibodovým rozdílem 24:17, a tak o jejich postupu rozhodl větší počet vstřelených branek na hřišti soupeře.

Házenkářky Veselí n. M.
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Dostál

Od úvodních minut české mistryně  na horké makedonské půdě prohrávaly. Domácí tým vedl v prvním poločase až o pět gólů. K tlaku dopomohly Prilepu časté přesilovky, jen v úvodní půlhodině mělo Veselí pět vyloučených hráček. V závěru už Prilep sahal po postupu, ale Veselí obrovský tlak ustálo a v dramatickém závěru výsledek zkorigovalo natolik, že jediná branka rozhodla o jejich pokračování v soutěži.

"Měli jsme výbornou obranu, kterou jsme ale nedokázali zúročit rychlými přechody do protiútoků," prohlásil trenér Veselí Peter Sabadka. "Věřili jsme ale v postup do poslední chvíle, i když závěr jsme dohrávali v oslabení," pokračoval Sabadka. Postup svých svěřenkyň označil za vydřený, ale spravedlivý. "Naše hráčky prokázaly v hektických chvílích obrovské srdce," radoval se trenér z postupu a také z dosud nejlepšího výsledku českého týmu v evropských klubových soutěžích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články