Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Házenkářky Veselí nad Moravou získaly Český pohár

Lovosice - Házenkářky Veselí nad Moravou získaly podruhé Český pohár. V lovosickém finále porazily Porubu 27:24, když první poločas vyhrály o devět gólů. V minulosti Veselí v pohárovém finále čtyřikrát neuspělo, z toho dvakrát nejtěsnějším rozdílem jediné branky.

Radost Veselských panenek
zdroj: ČT24

Veselí dobře bránilo a jeho náskok v první půli rychle narůstal. Trenér Poruby Ján Beňadik si po utkání povzdechl, že se jeho svěřenkyně porazily samy. "Do stavu 7:6 byl zápas vyrovnaný. Pak ale přišla naše katastrofální pasáž, kdy jsme během dvanácti minut inkasovali dvanáct branek. To asi zápas rozhodlo," prohlásil Beňadik.

Po změně stran se tak Ostravanky pokusily hrozivou ztrátu alespoň snížit. A Porubě se dařilo. Ve 49. minutě prohrávala už jen 20:23 a v závěru byl rozdíl skóre dokonce  jen 24:26. Veselí ale koncovku zvládlo a branka Nevařilové odstartovala vítězné oslavy.

Dva nejlepší české celky z interligy se spolu v této soutěži střetly před dvěma týdny. Veselí tehdy v domácím prostředí jednoznačně zvítězilo o deset branek, dnes mu vyšlo i pohárové finále na neutrální půdě. "Hlavní rozdíl mezi oběma celky je v tom, že Veselí chyby prostě nedělá. My jich máme během takových zápasů hodně, a to rozhoduje," konstatoval Beňadik.

Český pohár od roku 1993 dosud získaly čtyři kluby. Osmkrát triumfovaly slávistky, třikrát Olomouc, dvakrát Zlín a Veselí. To navázalo na své vítězství z předminulé sezony, loni podlehlo ve finále Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články