Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkářky Veselí i házenkáři Lovosic v pohárech prohráli

Michalovce - Házenkářky Veselí nad Moravou prohrály v úvodním utkání druhého kola PVP v Michalovcích 22:30. Svoje vystoupení v evropských pohárech nezvládli ani házenkáři Lovosic, kteří prohráli úvodní duel druhého kola Poháru EHF na půdě favorizovaného makedonského celku Vardar Skopje jednoznačně 19:36. Za týden v sobotu v domácím prostředí tak budou dohánět manko 17 branek a jejich šance na postup už je v oblasti teorie.

Lovosičtí házenkáři
zdroj: ČT24

Trenér Veselí Pavol Jano si posteskl, že v útoku jeho svěřenkyně postrádaly koncentraci. "To zvládl soupeř lépe a podepsalo se to na výsledku. Máme užší kádr než Michalovce a na závěr už nám nezbyli síly na dotahování. Jinak bylo utkání poměrně vyrovnané," řekl trenér Veselí Pavol Jano.

Oba protivníci se utkali před třemi týdny rovněž v Michalovcích, interligový zápas tehdy skončil remízou 25:25. V dnešním duelu ale domácí tým, kterému patří v tabulce interligy druhé místo, těžil z větší rychlosti a přesnější koncovky. Házenkářky Veselí po celý zápas jen dotahovaly náskok soupeřek.

Přesto dlouho udržely vyrovnanou partii. V poločase prohrávaly 10:14, dvanáct minut před koncem snížily na rozdíl pouhých dvou gólů (16:18). Zvrátit výsledek jim ale koncentrované soupeřky nepovolily.

Po chybách českého týmu v rozehrávce naopak Michalovce v průběhu dalších čtyř minut snadno získaly náskok sedmi gólů a bezpečné vítězství si už pohlídaly. "V sedmnácté minutě druhého poločasu to bylo jenom o dvě branky, potom jsme hráli v oslabení a prohráli jsme 3:0. Tam se zápas zlomil, už jsme neměli síly na to, abychom zkorigovali výsledek," řekl Jano.

Největší problémy měly hráčky Veselí s přesně zakončující Tobiašovou, která zaznamenala deset branek. Výkonem se jí přiblížila ukrajinská posila Snopová, která si připsala pět gólů. Veselí mělo hlavní střeleckou oporu v autorce šesti gólů Tomečkové.

Trenér moravského celku se ale před odvetou nevzdává. "Stejně jako jsme my prohráli v Michalovcích o osm, mohou ony prohrát u nás stejně vysoko. Naše šance se sice trochu snížily, ale věříme, že naši skvělí fanoušci budou osmým hráčem na hřišti a pomohou nám uhrát dobrý výsledek," dodal.

Lovosice na favorizované Makedonce neměly

"Myslím si, že výsledek je pro nás až příliš krutý," řekl lovosický kouč Vojtěch Srba. "Nezvládli jsme hlavně první poločas. Kolem 15. minuty jsme ještě drželi s domácími krok, hráli jsme dvojitou přesilovku, a to jsme nezvládli. Myslím si, že jsme mohli domácím šlapat na paty ještě trochu déle," litoval.

Hosté se makedonského soupeře drželi na dosah jen prvních deset minut, kdy zejména zásluhou brankáře Adamíka hráli vyrovnaně 3:3. Pak ale Vardar, semifinalista Poháru vítězů pohárů ze sezony 2010/11 a účastník Ligy mistrů o rok dříve, vytvořil na vítěze Českého poháru velký tlak. První poločas už vyhrál 17:10.

Po změně stran už byl průběh jednoznačný. "Pro nás jsou to velké zkušenosti, soupeř je svou kvalitou úplně někde jinde než my. Propadli jsme hlavně v koncovce. Z padesáti čtyř střel jsme proměnili jen devatenáct," přiblížil Srba. "Naděje na postup je nulová. Byla minimální v podstatě už před utkáním," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články