Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky Veselí dostaly v Lize mistryň náklep od Zaječaru

Michalovce - Házenkářky Brittermu Veselí nad Moravou prohrály v úvodním utkání prvního předkola Ligy mistryň v Michalovcích se srbským Zaječarem 17:31. Veselí drželo krok pouze v úvodním poločase, kdy ještě favorizovaného soupeře ubránilo a prohrávalo pouze pětibrankovým rozdílem 9:14. Po změně stran se už ale projevila převaha Zaječaru. V druhém utkání na turnaji se Veselí v sobotu střetne s tureckým Üsküdarem Belediyesi a v neděli s domácími Michalovci. Ze skupiny postoupí do dalšího předkola dva celky.

Házenkářky Veselí nad Moravou
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Dostál

České mistryně vstoupily do zápasu slibně, dvacet minut se svými soupeřkami udržely zcela vyrovnanou partii s pouhým jednogólovým mankem. Jenže s přibývajícími minutami se po chybách Veselí prosazovaly favorizované hráčky Zaječaru, které měly hlavní sílu v rychlých protiútocích. 

Rozdíl ve výkonu obou soupeřů se nejvíce projevil hned v úvodu druhého poločasu, kdy srbský tým šňůrou pěti gólů získal náskok 19:9, a tím udal zápasu jednostranný vývoj. I když se český tým snažil a dál bojoval, nedokázal si přes tvrdou obranu soupeřek vypracovat výhodné střelecké pozice. Pokud už se hráčky Veselí dostaly k zakončení, většinu střel pochytala brankářka Zaječaru Miškovičová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články