Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky Veselí čeká ve Skopji boj o postup do Ligy mistryň

Skopje - O jedno postupové místo do základní části Ligy mistryň v házené budou ve víkendovém druhém předkole v Makedonii usilovat české šampionky z Veselí nad Moravou. V prvním utkání narazí hráčky Brittermu na favorizované norské mistryně z Byasenu, druhou semifinálovou dvojici ve skupině tvoří španělská Elda Prestigio a domácí Metalurg Skopje.

Házenkářky Veselí n. M.
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Dostál

Vítězové těchto zápasů se v neděli střetnou o postup do Ligy mistryň, poraženého finalistu a třetí tým v turnaji čeká start v hlavní soutěži Poháru vítězů pohárů. Poslední celek bude nasazen do předkola PVP, kde se střetne s makedonským Prilepem.

"Naším cílem je uspět co nejlépe. Ale hned první duel s Byasenem bude hodně náročný. Norské mistryně mají ve svém kádru kromě české hráčky Ivy Fialové také olympijské vítězky. Pokoušeli jsme se nasbírat o našich soupeřkách co nejvíce informací. Moc slabin jsme na hře Byasenu nenašli," uvedl před odletem trenér házenkářek Veselí Peter Sabadka.

České mistryně uspěly v prvním předkole Ligy mistryň před dvěma týdny na Slovensku, kde podlehly pouze srbskému Zaječaru. Zdolaly ale turecký Üsküdar Belediyesi i domácí Michalovce. "Kromě prvního zápasu se Zaječarem, kde se na naší hře projevila nervozita, odvedly naše házenkářky velmi dobrý výkon. Nejsme sice v žádném případě v roli favorita, ale pokud tyto výkony zopakujeme, nejsme bez nadějí," dodal Sabadka.

Ten bude postrádat pouze zraněnou ukrajinskou pivotku Angelinu Vyniatynskou, která se zotavuje po operaci utržených vazů v kotníku.

Súkenníková z Veselí nad Moravou
zdroj: isifa/VLP autor: Dostál Martin
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články