Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky v úvodu kvalifikace MS bez problémů přehrály Itálii

Oderzo (Itálie) - České házenkářky zvládly vstup do kvalifikace o mistrovství světa a ve 4. skupině porazily Itálii na její půdě vysoko 38:22. Italky přitom měly být podle papírových předpokladů nejvážnějším soupeřem českého celku, který během víkendu ještě čekají zápasy proti Litvě a Bulharsku.

Vývoj střetnutí byl vyrovnaný pouze v jeho začátku, kdy se obě družstva střídala ve skórování. Postupem času ale začaly Češky jednoznačně dominovat a postupně navyšovaly náskok. Díky pozorné obraně se jim již do poločasu podařilo získat dokonce jedenáctigólový náskok a vedly 19:8. I ve druhé půli svěřenkyně trenéra Jana Bašného pokračovaly v soustředěné obraně a rychlé brejky přinášely navyšování skóre.

"Všechny hráčky k zápasu přistoupily velmi zodpovědně, byť na nich byla cítit nervozita, a to především u těch méně zkušených hráček. Zápas pro nás byl bezproblémový, pokračovali jsme v tom, co jsme začali již na turnaji v Chebu. Předvedli jsme dnes kolektivní výkon s dobrou obranou a fungovala nám stanovená taktika," řekl v tiskové zprávě trenér Bašný.

V brance odchytala dvě třetiny zápasu Raníková, na posledních dvacet minut ji zastoupila Ajglová. Díky vysokému vedení se na hřiště nakonec dostaly všechny hráčky sestavy. V konečné šestnáctičlenné nominaci se nakonec neobjevila Tomečková, která však s týmem zůstala a svým spoluhráčkám drží palce přímo v Oderzu poblíž Benátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články