Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Házenkářky v předposledním zápase před ME porazily Island

Zlín - České házenkářky porazily ve Zlíně v předposledním přípravném zápase před mistrovstvím Evropy v Srbsku dalšího účastníka šampionátu Island 25:23. V sobotu čeká týmy v Luhačovicích odveta za zavřenými dveřmi. Do mistrovství Češky vstoupí v úterý proti Ukrajině, přímý přenos vysílá od 17:40 kanál ČT sport a můžete jej sledovat také na našem webu.

Házenkářky Islandu
zdroj: ČT sport

V září české hráčky porazily Island na turnaji v Chebu o sedm branek, teď byl ale průběh vyrovnanější. Seveřanky, posílené oproti poslednímu vzájemnému utkání o několik hráček, dokonce v úvodu vedly a v 17. minutě odskočily na rozdíl tří branek. Domácí tým ale ještě do poločasu otočil skóre a do kabin šel s náskokem 13:10. 

Islanďanky sedm minut před koncem srovnaly na 22:22, závěr ale patřil českému celku. "Zápas byl podle mého názoru dobrý, o čemž svědčí i to, že jsme vyhráli. Fungovala nám obrana 5:1. To je trochu překvapivé, nehrajeme ji téměř nikdy. Ale fungovalo to lépe než obrana 0:6, což je na jednu stranu dobré, na druhou stranu trošku alarmující. Ale hráčky do toho daly všechno a víceméně i takovým přehledem si to uhrály," zhodnotil duel na svazovém webu trenér Jan Bašný.

Kouč stále ještě nerozhodl o finální šestnáctičlenné nominaci na šampionát. "V sestavě budou jistě na postu brankářek Satrapová s Raníkovou, další sestavu ještě dneska neuzavřeme. Musí se dořešit některá zranění, z nominace tedy ještě vypadne jedna hráčka. Kdo to bude, ale teď ještě neřeknu s jistotou," dodal trenér. 

Český celek odcestuje na evropský šampionát v pondělí. V základní skupině narazí na Ukrajinu, mistryně světa i Evropy z Norska a domácí Srbsko, do další fáze postoupí tři týmy. Češky startují na velké akci poprvé od roku 2004, kdy na mistrovství Evropy v Maďarsku obsadily 15. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání v házené ČR - Island
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články