Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky v druhém testu s Němkami prohrály

Lipsko - České házenkářky prohrály v druhém přípravném utkání s Němkami 20:29. Favorit v souboji dvou účastnic prosincového mistrovství Evropy v Srbsku od začátku vedl a svěřenkyním Jana Bašného oplatil čtvrteční porážku o sedm branek z Mostu.

České házenkářky
zdroj: EPA autor: DRAGO PRVULOVIC

Zatímco v prvním duelu Češky ani jednou neprohrávaly, v odvetě se pro změnu nikdy nedostaly do vedení. Němky už ve dvanácté minutě odskočily na rozdíl čtyř gólů, pak sice hostující tým snížil na 5:6, ale do kabin šel s tříbrankovou ztrátou.

Rozhodující náskok si Němky vytvořily v první části druhého dějství. Nejlepší střelkyně Nadgornajaová, která skórovala pětkrát, zvýšila v 41. minutě na 19:12 a od té chvíle se už utkání v podstatě dohrávalo.

Přípravný dvojzápas s Němkami byl pro české reprezentantky druhou akcí v nové sezoně po nedávném turnaji čtyř zemí v Chebu. Bašného tým se chystá na prosincové Euro, kam se probojoval po dlouhých osmi letech.

Německo - ČR 29:20 (12:9)

Sestava ČR: Raníková, Satrapová - Luzumová, Černá, Vítková, Chrenková, Martinková, Knedlíková, Štěrbová, Salčáková, Poznarová, Selucká, Marčíková, Matoušková, Crhová, Hrbková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články