Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkářky v Chebu vyhrály i podruhé. Tentokrát pohodlně nad Neckarsulmerem

České házenkářky vyhrály i svůj druhý zápas na turnaji O štít města Chebu. Reprezentantky po vítězství nad Egyptem porazily bundesligový Neckarsulmer 35:23 a ve čtvrtek se s "béčkem" Norska utkají o celkové prvenství. 

Házenkářský míč
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Stejskal Ivo

Češky si ve čtvrtém duelu pod norským trenérem Bentem Dahlem připsaly druhou výhru. Oproti zápasu s Egyptem, na nímž národní celek v úterý zvítězil drtivě 37:24, nechal kouč odpočívat brankářskou jedničku Kudláčkovou a volno dostala i nejlepší střelkyně Jeřábková. Aktuálně jedenáctý tým neúplné tabulky německé bundesligy vzdoroval domácímu favoritovi jen v první půli.

V úvodu hostující hráčky několikrát vedly o dvě branky, ale Češky mírnou ztrátu dotáhly a v přestávce měly náskok 15:14. Neckarsulmer držel s domácími krok ještě v úvodu druhého dějství, poté už ale vůbec nestačil.

"O poločase jsem musel být v šatně trochu tvrdší, zvýšil jsem hlas. Byli jsme pomalí ve všech aspektech hry. Pokud chceme být konkurenceschopní, musíme do toho dát víc. Nestarám se o to, jestli je to tréninkový turnaj. Musíme být lepší," řekl v nahrávce pro média Dahl.

"Holky se po přestávce probudily a odpověděly. Za to jsem šťastný. Ve druhém poločase jsme hráli úžasně v obraně, jedna pomáhala druhé. Dali jsme 20 branek za poločas," pochvaloval si kouč.

Dahl, který v létě nahradil dlouholetého reprezentačního kouče Jana Bašného, si ve čtvrtém utkání na české lavičce připsal druhé vítězství. V minulém týdnu v úvodních dvou duelech ve Švédsku jeho nové svěřenkyně utrpěly debakl 20:36 a remizovaly 26:26.

Vzhledem k nadcházejícímu mistrovství Evropy, kam český tým nepostoupil, má tradiční turnaj v Chebu slabší obsazení. O celkové prvenství se domácí hráčky utkají s "béčkem" Norska a díky lepšímu skóre jim stačí i remíza. Nejbližší soutěžní duely čekají Češky až v příštím roce v play-off o mistrovství světa, soupeře jim teprve určí los.

Česko - Neckarsulmer (Něm.) 35:23 (15:14)

Sestava Česka: Řezáčová, Poláčková - Kordovská, Andrýsková, Mikulášková, Šustáčková, Drozdová, Šustková, Stříšková, Stellnerová, Kuxová, Franková, Zachová, Kovářová, Cholevová.

Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články