Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkářky v Chebu prohrály i druhý zápas, podlehly Maďarsku

Cheb - České házenkářky prohrály i svůj druhý zápas na přípravném turnaji O štít města Chebu. Po čtvrteční porážce od Slovenska dnes v souboji účastnic prosincového evropského šampionátu podlehly Maďarsku 31:35. Vystoupení na turnaji uzavřou svěřenkyně trenéra Jana Bašného v sobotu v poledne proti Islandu a půjde o souboj o konečné třetí místo. 

České házenkářky
zdroj: EPA autor: DRAGO PRVULOVIC

Bašný proti Maďarkám promíchal sestavu a nasadil hráčky, které nehrály se Slovenskem. Zatímco ve čtvrtečním utkání svítil na ukazateli skóre až do sedmé minuty bezbrankový stav, dnes se hrálo mnohem ofenzivněji. Češky začaly proti favoritkám lépe a většinu první půle vedly. Po čtvrthodině hry gólovou sérií zvýšily na 12:8, jenže náskok ještě do pauzy ztratily.

Po poločasové remíze 16:16 pokračovala vyrovnaná házená i v druhé půli. Maďarky rozhodly o výhře až v závěru. Od stavu 29:29 vstřelily pět branek po sobě a po čtvrtečním triumfu nad Islandem se mohly radovat z druhého vítězství na turnaji. Češky i podruhé v Chebu prohrály o čtyři branky, Bašný byl ale mnohem spokojenější než po duelu se Slovenskem. "Dnes se nám hrálo lépe a i divákům se to muselo mnohem víc líbit," uvedl Bašný.

Jeho týmu se prý hrálo lépe, když nebyl favoritem. "Včera jsme se ocitli ve zcela nové roli týmu, který je favoritem, a úplně jsme to nezvládli. Od holek jsem postrádal dravost a taky radost ze hry. Dnes naopak bylo vidět, že tváří v tvář světové špičce chtějí zahnat obavy z debaklu, příkladně zabojovaly a ukázaly, co v nich je," řekl Bašný. Mrzelo ho pouze to, že si v utkání poranila kotník Petra Vítková.

Tradiční klání v Chebu je pro reprezentantky první přípravou v této sezoně před prosincovým mistrovstvím Evropy v Srbsku, kam se Češky probojovaly po osmi letech. Také Maďarky a Islanďanky se na západě Čech chystají na blížící se šampionát, Eura se nezúčastní jen Slovenky.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky prohrály i s Maďarskem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články