Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkářky Slavie v rozstřelu udolaly Porubu, navrch má v semifinále i Most

Slavia Praha získala první bod v semifinálovém boji o národní házenkářský titul proti Porubě. Před domácím publikem musel rozhodnout až rozstřel, který Pražanky vyhrály 5:3 a v sérii hrané na dva vítězné zápasy se dostaly do vedení výsledkem 22:21. Házenkářky Mostu udělaly další krok za sedmým titulem mistryň republiky v řadě. Ve Veselí nad Moravou vyhrály první semifinále 31:22.

Dominika Zachová z Mostu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Slavia si ve druhém poločase vyrovnaného zápasu vytvořila až čtyřbrankový náskok, Poruba ale dokázala manko dotáhnout a dvě minuty před koncem šla do vedení 21:20. Další šanci už ale hostující tým neproměnil a Slavia vyrovnala díky Pokorné z nařízené sedmičky.

Rozstřel pak rozhodla čtvrtá série, v níž Pokorná těžkou situaci i podruhé zvládla, zatímco Michalíková sedmičku neproměnila. Výhru potvrdila úspěšnou pátou střelou Jačková.

Veselí v říjnu dokázalo Baník v rámci 6. kola interligy těsně porazit, na nečekaný výsledek ale nenavázalo. Panenkám chyběly zraněná brankářka Lekešová i spojka Michnová a favorizovaný Most se brzy dostal do osmibrankového vedení.

Hosté si náskok bez problémů udržovali a v závěru ho ještě o gól navýšila Dvořáková. Druhé semifinále mezi Slavií Praha a Porubou začne v neděli.

Obě série budou pokračovat druhými zápasy v sobotu.

Semifinále českého play-off házenkářské interligy žen - 1. zápas:

 Veselí nad Moravou - Most 22:31 (10:16) Nejvíce branek: Boorová 7, Kubáčková

Slavia Praha - Poruba 21:21 (14:13), sedmimetrové hody 5:3. Nejvíce branek: Galušková 11/2, Pokorná 5/3, V. Fryčáková 3, Jačková 3/1 - Polášková 7/2, Desortová 6, Michalíková 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články