Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Házenkářky Slavie se v Porubě nadřely, ale finále s Mostem si dají už počtvrté

Házenkářky Mostu i Slavie potvrdily, že si drží formu a počtvrté za sebou si zahrají o titul. Těžší cestu měly slávistky které po domácí výhře nad Porubou před týdnem až po sedmimetrových hodech, prohrávaly v odvetě v Polance nad Odrou až o sedm branek, ale nakonec zvítězily 24:23. Obhájkyně titulu z Mostu v odvetě semifinále porazily Veselí nad Moravou 32:26. Oba týmy tak rozhodly sérii už po dvou zápasech.

Jana Chlupová (uprostřed) ze Slavie střílí na branku
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Černí andělé před týdnem ve Veselí vyhráli o devět gólů (31:22), postup potvrdili domácí výhrou 32:26. Už v poločase si vytvořili desetibrankový náskok a v pohodovém tempu po změně stran žádné drama nedopustili. Za týden mostecké hráčky zahájí útok na sedmý český titul za sebou.

Poruba sahala po vyrovnání v sérii, po 36 minutách ještě vedla 18:11, ale pak předvedly slávistky velký obrat. Náskok začaly umazávat, k čemuž jim pomohl i příchod brankářky Hillebrandové, a dostaly ostravské hráčky pod velký tlak. 

Hrdinou vypjaté koncovky byla Míšová, bývalá hráčka Poruby dala poslední dva góly Slavie. Domácí v závěru mohli alespoň vyrovnat, osm sekund před koncem ale střela Poláškové mířila mimo. Hostující hráčky slavily vítězství 24:23 a zároveň postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu jsou ve finále

"Absolutně největší euforie. Těch zbývajících 25 minut bylo z říše snů. Podařilo se nám něco, co není normální a už se jen tak nepodaří. Holkám obrovsky gratuluji za odvedený výkon, samozřejmě ve druhém poločase. Fakt jsem neměl slov," řekl trenér Jan Salač.

Sezona přitom pro jeho tým nezačala dobře a ještě v lednu ztrácely Pražanky na postupové pozice do play-off devět bodů. 

Semifinále českého play-off házenkářské interligy žen

2. zápasy:

Poruba - Slavia Praha 23:24 (14:10),
Nejvíc branek: Smetková 6, Polášková 6/3, Konečná 3 - Míšová a T. Fryčáková po 5, Pokorná 5/3. Konečný stav série 0:2.

Most - Veselí nad Moravou 32:26 (20:10)
Nejvíc branek: Šustková 7/3, Zachová 6/2, Kovářová 5 - Kučerová 11/8, Kubáčková 5, Pastorková a Veselková po 3. Konečný stav série: 2:0.

3. kolo play out:

Plzeň - Olomouc 30:27 (14:12)
Nejvíc branek: Oravcová 9, Šmrhová 6, Galušková 5/4 - Krajčovičová 10/5, Patrnčiaková a Salašová po 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články