Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky skončily na turnaji v Chorzowě třetí

Chorzów - Česká reprezentace házenkářek zakončila Slezský pohár v Chorzowě vítězstvím 30:28 nad Islandem, které jí vyneslo třetí místo. V předchozích dnech svěřenkyně trenéra Jana Bašného podlehly domácímu Polsku i Nizozemsku o tři branky. Jako první se do trháku dostaly severské soupeřky, které v první půli využily technických chyb českého týmu a vedly až o čtyři branky. České házenkářky ale zpřesnily obranu a dokázaly do přestávky srovnat krok.

Do druhého poločasu naopak vstoupil mnohem lépe výběr kouče Bašného a razantní úvod mu vynesl čtyřgólový náskok. Právě to nakonec rozhodlo o českém vítězství, neboť Islanďanky se už dokázaly přiblížit maximálně na rozdíl jedné branky, ale nevyrovnaly. Největšími českými oporami byly brankářka Satrapová a autorka deseti gólů Poznarová, která v utkání neomylně proměnila všech šest sedmimetrových hodů.

Slezský pohár v Chorzowě byl pro český tým poslední zkouškou před říjnovým startem kvalifikace mistrovství Evropy. V té se Češky střetnou se Slovinskem, Švédskem a Rakouskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články